مدیرعامل سازمان انتقال خون:
وضعیت پالایشگاه انتقال خون/ مشکل منابع مالی تامین 50 سانتریفیوژ
سلامت
بزرگنمایی:
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، به تشریح دستاوردها و برنامه های حوزه انتقال خون کشور پرداخت.
پیمان عشقی، روز یکشنبه در اولین نشست خبری پس از انتصاب به عنوان مدیرعامل سازمان انتقال خون، گفت: امیدواریم سازمان انتقال خون به عنوان مؤسسهای خدمت رسان که با سلامت و جان انسانها سر و کار دارد، وظایف خود را به درستی انجام دهد.
وی افزود: اعتماد مردم به سازمان انتقال خون ارزشمند است و باعث شده این سازمان در انجام وظایف خود به خوبی تلاش کند.
عشقی گفت: وظیفه سازمان انتقال خون، یک وظیفه حیاتی و استراتژیک است.
وی، به رویکرد سازمان انتقال خون در توجه به نقش بانوان در اهدای خون اشاره کرد و افزود: مشارکت بانوان در فعالیتهای اجتماعی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
عشقی در ادامه به فعالیتهای سازمان انتقال خون ایران اشاره کرد و گفت: طب انتقال خون، یک موضوع مغفول و بر زمین مانده است که در رشته پزشکی چندان مورد توجه قرار نگرفته است و شاید یکی از دلایل آن، نبود انگیزه مالی در طب انتقال خون است.
وی افزود: اولین چالش سازمان انتقال خون در بعد از انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی بود. اما توانست در مدت هشت سال دفاع مقدس، خون و فرآوردههای خونی را به خوبی تأمین کند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، گفت: چالش بعدی سازمان انتقال خون، ایجاد پالایشگاه انتقال خون بود. به دنبال آن، وارد عرصهای شدیم که توانستیم در مسیر ارتقا سلامت خون و فرآوردههای خونی گام برداریم و پالایش پلاسما از سال 1383 راه اندازی شد.
وی ادامه داد: تلاشهای ما باعث شد فرآوردههای پلاسمایی تا حدود زیادی از پلاسمای ایرانی تأمین شود.
عشقی، از اهدای خون صد درصد داوطلبانه در کشور به عنوان یک موفقیت مهم در عرصه جهانی یاد کرد و گفت: شاخصهای سلامت اهدای خون در کشور از جایگاه خوبی برخوردار است.
وی افزود: شاخص سلامت خون در کشور با شاخص کشورهای توسعه یافته برابری میکند.
عشقی اظهار داشت: فعالیتهای سازمان انتقال خون باعث شده به عنوان همکار سازمان بهداشت جهانی در منطقه «امرو» شناخته شود.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، در ادامه افزود: پلاکتهای استحصال شده با کیفیت بالا در اختیار بیماران قرار میگیرد و از همین رو، شاهد ارتقای کیفیت خدمات درمانی در کشور هستیم.
وی ادامه داد: سال گذشته یک میلیون و صد هزار واحد پلاکت در کشور مصرف شد که 20 هزار واحد آن پلاکت آفرزیس بوده است. این آمار در سال جاری به 20 درصد پلاکت آفرزیس افزایش یافته است.
عشقی اظهار داشت: هدف ما این است که هر چه بیشتر پلاکت آفرزیس در اختیار بیماران قرار دهیم و در این راه تلاش بیشتری خواهیم کرد. البته تأمین این نوع پلاکت هزینه بر است و مشکلات اقتصادی سبب میشود بیمارستانها در استفاده از این نوع پلاکت کمتر استفاده کنند.
وی در ارتباط با وضعیت پالایشگاه انتقال خون، گفت: شرکت پالایش و پژوهش انتقال خون به بخش خصوصی واگذار شده و دچار چالشهایی شده است که تلاش میکنیم به سرانجام برسد.
عشقی افزود: سازمان انتقال خون به تعهدات خود در قبال این پالایشگاه عمل کرده است.
مدیرعامل سازمان انتقال خون، در ادامه با اشاره به کسری بودجه 400 میلیارد تومانی سازمان انتقال خون، گفت: خدماتی که ما ارائه میدهیم در حد کشورهای توسعه یافته است، اما هزینههای آنها به سازمان باز نمیگردد.
وی افزود: ما فقط پول کیت، کیسههای خونی، نیروهای قراردادی و…، را میخواهیم. از نمایندگان مجلس انتظار میرود به مقوله خون و فرآوردههای خونی، نگاه ملی داشته باشند.
عشقی در ارتباط با قرارداد تأمین 50 سانتریفیوژ مورد نیاز سازمان انتقال خون، گفت: مشکل فعلی این قرارداد با یک شرکت دانش بنیان، نبود منابع مالی مورد نیاز تأمین این 50 سانتریفیوژ است که امیدواریم به زودی تأمین شود.
- http://etefagherooz.ir , etefagheroozonline.ir , اتفاق روز , اخبارایران , نشریه اتفاق روز , رباط کریم , شهریار , اخبارروز , اتفاق روز آنلاین , اتفاق , حوادث روز , اسلامشهر , بهارستان , پرند , ایران , کردستان , زنجان , البرز , قزوین , تهران