آخرین مطالب

یک مقام مسئول در ستاد زیست فناوری:

3 واکسن انسانی با ارزبری بالا تا پایان سال رونمایی می‌شود سلامت

3 واکسن انسانی با ارزبری بالا تا پایان سال رونمایی می‌شود

  بزرگنمایی:
رئیس کارگروه تولید، تجاری سازی و بازار ستاد توسعه زیست فناوری گفت: بنا داریم تا پایان سال چندین پروژه دارویی، واکسن، پروبیوتیک و ... را رونمایی کنیم.

دکتر یحیی رهنمایی امروز گزارش کاری در خصوص برنامه‌های این ستاد به صورت آنلاین ارائه کرد.

رئیس کارگروه تولید، تجاری سازی و بازار ستاد توسعه زیست فناور در این گزارش اظهار داشت: در یک سال اخیر سرفصل برنامه‌های ستاد توسعه زیست فناوری حول حوزه‌های سلامت، امنیت غذایی و محیط زیست بوده است.

رهنمایی با بیان اینکه هدفگذاری ما در سال 98 افزایش 10 درصدی سهم اقتصاد زیستی از GDP (بالغ بر 53 میلیارد دلار ارزش افزوده) بوده است گفت: با بررسی‌هایی که در سال 98 بر روی GDP کشور انجام دادیم به نتیجه رسیدیم که یک سری از حوزه‌ها نیازمند رسوخ زیست فناوری به آن صنعت دارد.

وی افزود: دام، طیور و آبزیان، زراعت و باغبانی، بیوتکنولوژی صنعتی، صنایع غذایی، بیوتکنولوژی پزشکی از جمله حوزه‌هایی بودند که قرار است زیست فناوری به آنها رسوخ پیدا کند.

رئیس کارگروه تولید، تجاری سازی و بازار ستاد توسعه زیست فناوری با تاکید بر اینکه افزایش 10 درصدی سهم اقتصاد زیستی از GDP در یک بازه 10 ساله 13 میلیارد دلار هزینه خواهد برد گفت: این موضوع ارزش افزوده 53.81 میلیارد دلاری را در پی خواهد داشت.

توجه به موضوع امنیت غذایی در ستاد توسعه زیست فناوری

وی افزود: امنیت غذایی ظرفیت 40 میلیارد دلاری دارد که ما برای این حوزه نیز برنامه ریزی هایی داریم.

رهنمایی با اشاره به موضوع سلامت در ستاد توسعه زیست فناوری گفت: طی بررسی‌هایی که انجام دادیم دیدیم که یک بازاری برای زیست مواد و آرایشی بهداشتی وجود دارد که هنوز اقداماتی برای آن انجام نشده است. این بخش از حوزه سلامت ارزش افزوده‌ای برابر با 10.6 میلیارد دلاری دارد.

وی ادامه داد: همچنین در حوزه دارو یک گپ 1.67 میلیارد دلاری وجود دارد که این ارزش افزوده را تا سال 99 محقق خواهیم کرد.

تقویت زیرساخت‌های حوزه سلامت در ستاد زیست فناوری

رئیس کارگروه تولید تجاری سازی و بازار ستاد توسعه فناوری معاونت عملی و فناوری با اشاره به اقدامات ستاد توسعه زیست فناوری در راستای زیرساخت‌های حوزه سلامت گفت: این حوزه شامل دارو، واکسن‌های انسانی، تجهیزات، آرایشی بهداشتی، طب بازساختی و پروبیوتیک دارویی می‌شود.

وی در خصوص حوزه دارو گفت: در این زمینه 8 شتاب دهنده دارویی تاسیس شده‌اند که از تولید 100 محصول حمایت کرده‌اند.

رهنمایی افزود: حمایت از تولید استانداردهای مختلف دارویی، ایجاد مسیر سبز برای دریافت مجوزهای سازمان غذا و دارو برای شرکت‌های دانش بنیان از جمله اقدامات ستاد زیست فناوری در حوزه دارو بوده است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین قرار است 30 مورد استاندارد تا پایان سال در راستای حمایت از تولیدات دارویی رونمایی شوند.

رونمایی از یک پروژه پروبیوتیک

رئیس کارگروه تولید تجاری سازی و بازار ستاد توسعه فناوری معاونت عملی و فناوری با بیان اینکه همچنین واکسن‌های انسانی دو شتاب دهنده تاسیس شده‌اند و از تولید 5 محصول حمایت کرده‌اند، گفت: بنا داریم تا پایان سال 3 واکسن انسانی دیگر را رونمایی کنیم؛ این واکسن‌ها ارزبری بالایی داشته‌اند به طوری که تاکنون بخش دولتی نتوانسته آنها را تولید کند.

وی در خصوص تجهیزات زیرمجموعه حوزه سلامت گفت: در این بخش 3 شتاب دهنده تاسیس شده که از تولید 9 محصول مرتبط با تجهیزات حمایت‌هایی داشته‌اند.

وی تاکید کرد: در این بخش ما شاهد این بودیم که ورود پیش از شیوع کرونا کمک‌های زیادی به تولید تجهیزات مرتبط با کرونا شد و خیلی سریع نیازهای بازار را برطرف کرد.

رهنمایی با بیان اینکه گام‌های اجرایی در سال 98 در زمینه پروبیوتیک را آغاز کردیم گفت: همچنین طی یکسال اخیر دو شتاب دهنده در حوزه پروبیوتیک دارویی تاسیس شده‌اند و از تولید 4 محصول پربیوتیک حمایت کرده‌اند.

وی با بیان اینکه تمام این محصول حوزه پروبیوتیک هم ارز بری بالایی داشته‌اند، گفت: پلاسما و انسولین از جمله پروژه‌هایی بودند که روی آنها توسط محققان کار شده بود؛ همچنین قرار است یک پروژه در حوزه پروبیوتیک نیز رونمایی شود.

کاهش ارزبری با تولید محصولات زیست فناوری

رئیس کارگروه تولید تجاری سازی و بازار ستاد توسعه فناوری معاونت عملی و فناوری در خصوص فلوچارت میزان ارزبری محصولات حوزه زیست فناوری گفت: بر اساس این فلوچارتی که در ستاد زیست فناوری تهیه کردیم مشخص شد میزان ارزبری داروهای هدف 1900 میلیون دلار در بخش‌های بیولوژیک و شیمیایی بوده است.

وی با تاکید بر اینکه بر اساس این فلوچارت اولویت‌ها برای تولید محصولات در حوزه زیست فناوری را تعیین کرده‌ایم گفت: همچنین در این مسیر فراخوان‌هایی در حوزه سلامت منتشر کردیم تا بتوانیم در راستای تولید داخل مواد اولیه و موثره دارویی، تولید کیت و … قدم‌هایی برداریم.

وی با اشاره به رونمایی‌ها در سال 98 در شش ماهه اول امسال گفت: ستاد توسعه زیست فناوری از تولید 90 محصول در حوزه سلامت به ارزش 100 میلیارد تومان حمایت کرده که در گام‌های اولیه 270 میلیون دلار کاهش ارزبری خواهند داشت.

رئیس کارگروه تولید، تجاری سازی و بازار ستاد توسعه فناوری معاونت عملی و فناوری با بیان اینکه «آلومین»، «IVIG» (ایمونوگلوبین) و واکسن HPV از محصولات رونمایی شده در مهرماه هستند گفت: تاکنون 30 دانش فنی که در شتابدهنده‌ها توسعه داده شده است، رونمایی شد و بنا داریم تا پایان سال حدود 20 مورد رونمایی در حوزه واکسن انسانی، پروبیوتک‌ها، داروهای بایوتکنولوژی و زیست موادها داشته باشیم.

وی افزود: ما بر اساس اعلام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه مواد دارویی وارد شدیم که در این راستا بسته‌ای را تعریف کردیم که بر اساس آن تاکنون 5 ماده موثره دارویی که ارزبری بالای 30 میلیون دلار داشته رونمایی کردیم و امیدواریم تا پایان سال جاری نیز 15 قلم ماده اولیه دارویی دیگر را برای رونمایی خواهیم داشت.

وی ادامه داد: این 42 محصول 95.5 میلیارد تومان حمایت شده‌اند و ارزشی برابر با هزار و 177 میلیون دلار دارند؛ این داروها در حوزه‌های داروهای بیولوژیک، مواد اولیه دارویی و واکسن‌های انسانی هستند.

رئیس کارگروه تولید تجاری سازی و بازار ستاد توسعه فناوری معاونت عملی و فناوری در خصوص واکسن کرونا گفت: طبق پلتفرم‌های WHO شرکت‌های خصوصی در حال انجام تست واکسن‌های کرونا هستند. در حال حاضر 3 شرکت خصوصی داریم که مستقیم با ما قرار دارند و اقدام به تولید واکسن کرونا کردند ضمن آنکه دو تفاهم نامه نیز با موسسات دولتی این حوزه داریم که هسته‌های فناور این موسسات نیز 7 پروژه را در این زمینه در دستور کار قرار داده‌اند.

وی در خصوص حوزه امنیت غذایی نیز گفت: امنیت غذایی در بخش دام، طیور آبزیان ارزش افزوده‌ای برابر با 18.8 میلیارد دلار دارد. همچنین ارزش افزوده بخش زراعت و باغبانی 12.27 و بخش صنعت 9.8 میلیارد دلار است. همچنین ارزش افزوده بخش زراعت و باغبانی 12.27 و بخش صنعت 9.8 میلیارد دلار است.

رئیس کارگروه تولید تجاری سازی و بازار ستاد توسعه فناوری معاونت عملی و فناوری ریاست جمهوری ایجاد 6 شتابندهنده در حوزه واکسن دامی و زیست دریا، ایجاد استانداردها، 2 شتابندهنده در حوزه زراعت و 5 شتابدهنده در حوزه صنایع غذایی را از دیگر اقدامات این کارگروه در حوزه امنیت غذایی ذکر کرد و افزود: در حوزه زیست دریا از 10 پروژه به میزان 32 میلیارد تومان حمایت شد که انتظار داریم از طریق حمایت این طرح‌ها 30 میلیون دلار کاهش ارز بری داشته باشد.

رهنمایی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه زراعت و باغبانی یادآور شد: با توجه به حجم گسترده بازار نیاز به کار بیشتر دارد و مشکلات رگولاتوری زیادی این حوزه دارد که سعی داریم با مراکز نوآوری مشترک با جهاد کشاورزی تا پایان سال ایجاد و این مشکلات را مرتفع کنیم و تاکنون 3 پروژه را به ارزش 10 میلیارد تومان حمایت کردیم.

وی ادامه داد: همچنین در حوزه زراعت و باغبانی نیز در بخش امنیت غذایی از 5 پروژه به میزان 29 میلیارد تومان حمایت کرده‌ایم و در بسته امنیت غذایی 33 پروژه باقی مانده است.

رهنمایی ادامه داد: در زمینه استانداردهای دارویی نیز 30 مورد از استانداردهای دارویی جدی رونمایی خواهد شد.

وی با اشاره به بخش بهداشت دام و طیور و آبزیان در بخش حوزه سلامت افزود: از 6 واکسن در حوزه دام و طیور تا 1400 رونمایی خواهد شد.

رئیس کارگروه تولید تجاری سازی و بازار ستاد توسعه فناوری معاونت عملی و فناوری با اشاره به دستاوردهای ستاد زیست فناوری گفت: صرفه جویی ارزی به میزان یک میلیارد دلار سالانه با تولید 22 داروی زیستی، رتبه نخست تولید محصولات زیست فناوری و واکسن در غرب آسیا، حضور ایران در میان 5 کشور نخست تولید کننده محصولات زیست فناوری در آسیا، کسب 9.5 درصد درآمدی شرکت‌های دانش بنیان حوزه زیستی در مقایسه با کل شرکت‌های دانش بنیان، صادرات بیش از 60 درصد محصولات حوزه زیست فناوری در مقایسه با کل شرکت‌های دانش بنیان، کسب رتبه علمی 12 در سطح جهان و اول در سطح منطقه، ایجاد 23 شتاب دهنده در حوزه‌های مواد اولیه دارویی، داروهای بیولوژیک و پیشرفته، واکسن، کشاورزی، صنایع غذایی، آرایشی بهداشتی، پروبیوتیک و تجهیزات پزشکی از دستاوردهای حوزه زیست فناوری طی یکسال اخیر بوده است.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

فرماندار بهارستان:مسئول ناکارامد نباید در صندلی مدیریت بنشیند

اتفاق روز شماره 269

اتفاق روز شماره 268

شهردار گلستان: غرفه های فرهنگی و هنری در بوستان الهیه ایجاد می شود

معبر ورودی ده حسن ساماندهی می شود

به زودی؛ افتتاح سالن اشتغال گلستان برای توانمندسازی افراد نیازمند

شهردار نصیر شهر در بازدید میدانی از پروژه های عمرانی گفت: با فعال شدن پروژه های عمرانی ، نصیر شهر به کارگاهی فراتر از یک شهر تبدیل شده است

برنامه‌ریزی مدیریت شهری صالحیه برای ایجاد تصفیه‌خانه فاضلاب و تأمین منابع آبی پایدار/ بازدید شهردار و شورای اسلامی صالحیه از تاسیسات و تصفیه‌ خانه فاضلاب شهری در منطقه 8 تهران

اتفاق روز شماره 267

پس از استعفای سجاد برنجی از سمت شهرداری صباشهر،اعضای شورای اسلامی این مهندس عصمتی سرپرست شهرداری صباشهر:به اتمام رساندن پروژه های نیمه تمام درالویت کاری قراردارد

نورالدین آهی نیروی توانمند غرب استان تهران مشاور رئیس جمهور شد

دیدار نماینده مجلس و دبیر جبهه پیروان ولایت شهرستان رباط کریم با مشاور ویژه رئیس‌جمهور

شهرداری نصیر شهر نمایش بانوی ماه را برگزار میکند

احیای نگین فرهنگی گلستان؛ سالن آمفی‌تئاتر عترت بزودی به بهره‌برداری خواهد رسید

اتفاق روز شماره 266

یک عضو شورا و 2کارمند شهرداری گلستان دستگیر شدند

بروز جرائم خشن روند احساس امنیت در جامعه را پایین می آورد

افتتاح و بهره‌برداری از 1600 میلیارد ریال پروژه عمرانی و زیربنایی شهرداری رباط‌کریم

‍ تحقق کامل بودجه شهرداری صالحیه در 8 ماه اول سال

پرند در مسیر آبادانی و توسعه زیرساخت ها ـ اتمام عملیات بتن ریزی ایستگاه آتش نشانی فاز

شهرداری نسیم شهر مهندس بابا حسینی : نسیم شهر را باید به نگینی سبز تبدیل کرد

شهردار نصیر شهر مهندس محمد حسن پاک مهر: نصیر شهر نیاز به کار جهادی دارد

رشد 30 برابری درآمد شهرداری نصیر شهر در اولین ملاقات مردمی شهردار

ساخت اولین و بزرگترین استادیوم ورزشی در شهرستان بهارستان(گلستان)

اتفاق روز شماره 265

تعامل شهرداری نسیم‌شهر و اداره گاز بخش بوستان در راستای ترویج الگوی مصرف بهینه انرژی

سید محمد میر زمانی شهردار گلستان:از تلاش‌های بی‌وقفه کتابداران در ترویج فرهنگ مطالعه و ارتقای سطح آگاهی جامعه قدردانی نمود

اتفاق روز شماره 264

اعضای سومین دوره مجمع خیرین استان تهران انتخاب شدند

اعمال محدودیت برق در رباط کریم

دستگیری حاملان سلاح سرد در بهارستان

اتفاق روز شماره 263

اتفاق روز شماره 262

دستگاه قضائی با پیگیری حق مردم موجب امنیت روانی در جامعه می شود

اتفاق روز شماره 261

«معتمدیان» استاندار تهران شد

زباله سوزی در اتوبان ساوه چالش جدی بهارستان

اتفاق روز شماره 260

اتفاق روز شماره 259

خبرنگاران و اصحاب رسانه می توانند نقشی اساسی در جذب واقف جدید داشته باشند

مشکلات محیط زیستی رودخانه شادچای با ساماندهی حریم آن رفع می شود

ارتقای سرانه‌های عمومی از مهمترین اولویت مسئولان در بهارستان است

توجه به ظرفیت هنر و سینما وفاق حداکثری را در جامعه ایجاد می کند

دستگیری یکی از شهرداران مناطق شهریار به دلیل اتهامات مرتبط با وظایفش

اتفاق روز شماره 258

آسمان مقاومت ستاره‌ای درخشان را از دست داد

اتفاق روز شماره 257

اتفاق روز شماره 256

خانه مطبوعات و رسانه‌های ایران خواستار انتصاب معاون مطبوعاتی از جنس رسانه شد

رئیس مرکز حقوقی و امور مجلس وزارت علوم منصوب شد