آخرین مطالب

تاثیر تحریم‌های ثانویه آمریکا بر واردات نفت هند از ایران بین الملل

تاثیر تحریم‌های ثانویه آمریکا بر واردات نفت هند از ایران

  بزرگنمایی:
یک موسسه پژوهشی هندی در مقاله‌ای به تاثیر تحریم‌های ثانویه آمریکا بر امنیت انرژی این کشور پرداخته و نوشته است: تهران که در سال ۲۰۰۷، رقمی معادل ۱۶.۶ درصد از کل نفت هند را تامین می‌کرد، در سال ۲۰۲۱ سهم بسیار ناچیزی از واردات نفتی هند را در اختیار داشته است.

بنیاد پژوهشی آبزرور هند در مقاله‌ای با عنوان «تحریم‌های ثانویه آمریکا و واردات نفت؛ حفاظت از امنیت انرژی در هند» نوشت: در چند سال گذشته، زنجیره ارزش نفت در هند دستخوش تحول شده است. هرچند این تغییر قابل توجه بوده، اما توجه کمی از سوی محققان سیاست خارجی به آن جلب شده است.

در سال 2016، ایران و ونزوئلا به عنوان سومین و چهارمین صادرکنندگان نفت به هند، 21.8 درصد از مجموع واردات این کشور را تامین می‌کردند. در آن زمان، هند دارای روابط خوب با هر دو کشور بود و وزرای نفت سه کشور به طور مرتب از تهران، کاراکاس و دهلی نو بازدید می‌کردند.

روابط نفتی هند با این دو کشور از صرف خرید نفت فراتر رفت و شرکت ملی نفت هند سرمایه‌گذاری‌های چندگانه‌ای را در پروژه‌های نفتی ایران و ونزوئلا انجام داد. اما در سال 2021 و براساس آمارهای رسمی، واردات نفت هند از این دو کشور به حدود صفر درصد رسید. دلیل این موضوع نیز تحریم‌های ثانویه آمریکا است. در زمانی که هند در تلاش است تا امنیت انرژی خود را حفظ کند، این تحریم‌ها باعث اختلال در زنجیره ارزش نفت هند شده است.

این گزارش خاطرنشان کرده که همزمان با رسیدن واردات نفت هند از ایران و ونزوئلا به صفر درصد، صادرات آمریکا به این کشور افزایش یافته است. آمریکا در حال حاضر به چهارمین تامین کننده بزرگ نفت هند تبدیل شده و هند نیز بزرگترین بازار جهانی برای نفت آمریکا شده است.

این مقاله با اشاره به حمله روسیه به اوکراین و تحریم‌های کشورهای غربی علیه مسکو می‌نویسد: با وجودی که بین سال‌های 2010 تا 2020، روسیه تنها 0.5 درصد از واردات نفت هند را در دست داشته اما تحریم‌های فعلی باعث افزایش بهای جهانی نفت حتی تا 140 شد. با این حال هند تلاش دارد همچنان به واردات نفت خود از روسیه حتی در مقادیر کوچک ادامه دهد.

10 حادثه‌ای که در طول سال‌های گذشته باعث اختلال در تامین نفت در جهان شد، عبارتند از: بحران کانال سوئز 1956، جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل 1967، تحریم نفتی 1973-1974، انقلاب اسلامی در ایران 1979، جنگ ایران و عراق 1980، حمله عراق به کویت 1990-1991، تعلیق صادرات نفت عراق 2001، اعتصاب نفتی در ونزوئلا 2002، جنگ عراق 2003 و حمله به تاسیسات نفتی آرامکو با پهپاد در سال 2019.

با وجودی که تحریم نفتی 1973 بیشترین تاثیر را در سیاست های نفتی دنیا و قیمت طلای سیاه بر جای گذاشت اما حمله به تاسیسات نفتی آرامکو باعث از دست رفتن بیشترین میزان عرضه نفت به بازار (معادل 5.7 میلیون بشکه در روز) شد.

چالش تحریم‌های ثانویه آمریکا بر واردات نفت هند

بزرگترین اختلال در امنیت انرژی هند توسط تحریم‌های یکجانبه آمریکا بر ایران و ونزوئلا در سال‌های 2019 و 2020 به وجود آمده است زیرا این دو کشور از مهمترین تامین کنندگان نفت برای دهلی نو بودند.

باید توجه داشت که آمریکا 2 نوع تحریم را بر مخالفان خود تحمیل می‌کند. تحریم‌های اولیه به طور مستقل علیه افراد، نهادها و سازمان‌ها در کشورهای مشخص اعمال می‌شود. براین اساس این افراد و نهادها اجازه معامله و تجارت با شهروندان آمریکایی را ندارند.

با این حال تحریم‌های ثانویه پیچیده تر هستند. براین اساس اگر نهادهای خارجی با افراد یا موسساتی که تحت تحریم های اولیه آمریکا هستند، وارد معامله شوند، وزارت امور خارجه یا خزانه داری آمریکا می توانند محدودیت هایی را با درجه مختلف بر آن فرد یا نهاد اعمال کنند. از جمله این محدودیت ها، لغو مجوز صادرات یا وام از موسسات مالی آمریکایی یا حتی در شدیدترین موارد احتمال تعیین آن نهاد یا شرکت به عنوان «اتباع ویژه تعیین شده SDN» است. بیشترین ضربه نیز می‌تواند قطع استفاده از سیستم مالی آمریکا یا استفاده از دلار این کشور باشد که ناقوس مرگ را برای هر شرکتی در تجارت بین‌المللی به صدا در خواهد آورد.

ایران شریکی تاریخی برای هند

این موسسه پژوهشی در مقاله خود ایران را شریکی تاریخی برای هند توصیف کرده که قبل از استقلال هند از انگلیس، دارای مرز مشترک با آن بود. مقامات ایرانی و هندی به طور مرتب از کشورهای یکدیگر در سطوح مختلف بازدید کرده و روابطی عمیق بین دو کشور جریان دارد. تهران و دهلی نو همچنین همکاری های امنیتی با هم دارند و دبیران شورای عالی امنیت ملی به طور مرتب با یکدیگر در ارتباط هستند.

ارتباطات تجاری ایران و هند شامل نفت، محصولات کشاورزی، پتروشیمی، ماشین آلات و تاسیسات می‌شود؛ از سوی دیگر ایران در بخش های استراتژیک ایران مانند بندر شهید بهشتی در چابهار سرمایه گذاری کرده تا علاوه بر ایران به افغانستان نیز دسترسی داشته باشد.

ایران در سال 2007، 16.6 درصد از نفت هند را تامین می کرد. در خلال سال های 2006 تا 2010، ایران دومین تامین کننده بزرگ نفت بعد از عربستان سعودی برای هند بود. بعد از اعمال تحریم‌های فلج کننده دولت اوباما علیه ایران از سال 2010 به بعد، سهم ایران از واردات نفت هند به هفت درصد کاهش یافت.

البته واشنگتن معافیت های تحریمی برای هند به منظور حفظ واردات نفت از ایران را در نظر داشته ولی همزمان تعیین کرده است که دهلی نو تا چه اندازه امکان تامین نفت خود را از این کشور دارد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

اتفاق روز شماره 272

پروژه ساختمانی انتظامی مرتضی گرد

اتفاق روز شماره 271

اهتمام جدی شهرداری پرند در حوزه فضای سبز

جلسه دهیار و اعضای شورای اسلامی مرتضی گرد

در جلسه رسمی شورای اسلامی صبح شهر آقای مهندس اکبر عصمتی با اکثریت آرا به عنوان شهردار جدید شهر صباشهر معرفی گردید .

در اقدامی جالب و قابل تقدیر دهیاری مرتضی گرد و اعضای شورای اسلامی اقدام به تهیه کلاه ایمنی به موتور سوران بدون کلاه ایمنی کردند در این اقدام جالب که مورد توجه شهروندان قرار گرفت بسیاری از شهروندان حضور داشتند

اتفاق روز شماره 270

فرماندار بهارستان و مدیریت شهری گلستان از پروژه‌های عمرانی عظیمی که با هدف ارتقای سطح زندگی شهروندان در این شهر در حال اجرا هستند، بازدید به عمل آوردند.

فرماندار بهارستان:مسئول ناکارامد نباید در صندلی مدیریت بنشیند

اتفاق روز شماره 269

اتفاق روز شماره 268

شهردار گلستان: غرفه های فرهنگی و هنری در بوستان الهیه ایجاد می شود

معبر ورودی ده حسن ساماندهی می شود

به زودی؛ افتتاح سالن اشتغال گلستان برای توانمندسازی افراد نیازمند

شهردار نصیر شهر در بازدید میدانی از پروژه های عمرانی گفت: با فعال شدن پروژه های عمرانی ، نصیر شهر به کارگاهی فراتر از یک شهر تبدیل شده است

برنامه‌ریزی مدیریت شهری صالحیه برای ایجاد تصفیه‌خانه فاضلاب و تأمین منابع آبی پایدار/ بازدید شهردار و شورای اسلامی صالحیه از تاسیسات و تصفیه‌ خانه فاضلاب شهری در منطقه 8 تهران

اتفاق روز شماره 267

پس از استعفای سجاد برنجی از سمت شهرداری صباشهر،اعضای شورای اسلامی این مهندس عصمتی سرپرست شهرداری صباشهر:به اتمام رساندن پروژه های نیمه تمام درالویت کاری قراردارد

نورالدین آهی نیروی توانمند غرب استان تهران مشاور رئیس جمهور شد

دیدار نماینده مجلس و دبیر جبهه پیروان ولایت شهرستان رباط کریم با مشاور ویژه رئیس‌جمهور

شهرداری نصیر شهر نمایش بانوی ماه را برگزار میکند

احیای نگین فرهنگی گلستان؛ سالن آمفی‌تئاتر عترت بزودی به بهره‌برداری خواهد رسید

اتفاق روز شماره 266

یک عضو شورا و 2کارمند شهرداری گلستان دستگیر شدند

بروز جرائم خشن روند احساس امنیت در جامعه را پایین می آورد

افتتاح و بهره‌برداری از 1600 میلیارد ریال پروژه عمرانی و زیربنایی شهرداری رباط‌کریم

‍ تحقق کامل بودجه شهرداری صالحیه در 8 ماه اول سال

پرند در مسیر آبادانی و توسعه زیرساخت ها ـ اتمام عملیات بتن ریزی ایستگاه آتش نشانی فاز

شهرداری نسیم شهر مهندس بابا حسینی : نسیم شهر را باید به نگینی سبز تبدیل کرد

شهردار نصیر شهر مهندس محمد حسن پاک مهر: نصیر شهر نیاز به کار جهادی دارد

رشد 30 برابری درآمد شهرداری نصیر شهر در اولین ملاقات مردمی شهردار

ساخت اولین و بزرگترین استادیوم ورزشی در شهرستان بهارستان(گلستان)

اتفاق روز شماره 265

تعامل شهرداری نسیم‌شهر و اداره گاز بخش بوستان در راستای ترویج الگوی مصرف بهینه انرژی

سید محمد میر زمانی شهردار گلستان:از تلاش‌های بی‌وقفه کتابداران در ترویج فرهنگ مطالعه و ارتقای سطح آگاهی جامعه قدردانی نمود

اتفاق روز شماره 264

اعضای سومین دوره مجمع خیرین استان تهران انتخاب شدند

اعمال محدودیت برق در رباط کریم

دستگیری حاملان سلاح سرد در بهارستان

اتفاق روز شماره 263

اتفاق روز شماره 262

دستگاه قضائی با پیگیری حق مردم موجب امنیت روانی در جامعه می شود

اتفاق روز شماره 261

«معتمدیان» استاندار تهران شد

زباله سوزی در اتوبان ساوه چالش جدی بهارستان

اتفاق روز شماره 260

اتفاق روز شماره 259

خبرنگاران و اصحاب رسانه می توانند نقشی اساسی در جذب واقف جدید داشته باشند

مشکلات محیط زیستی رودخانه شادچای با ساماندهی حریم آن رفع می شود