چین همکاری با آمریکا در تغییرات اقلیمی را تابع روابط دوجانبه دانست
بین الملل
بزرگنمایی:
وزیر خارجه چین به آمریکا هشدار داد همکاری ضعیف در کاهش آلودگی هوا موضوعی جدا از حوزه های دیگر روابط دو جانبه نیست چرا که روابط ضعیف دو کشور، مانع پیشرفت در حوزه تغییرات آب و هوایی نیز خواهد شد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: وانگ یی وزیر خارجه چین در ملاقات با جان کری فرستاده ویژه رئیس جمهوری آمریکا در امور آب و هوایی هشدار داد که وخامت روابط دو کشور میتواند همکاری آنها را در حوزه تغییرات آب و هوایی تضعیف کند.
در بیانیه وزارت خارجه چین آمده است: وانگ یی روز چهارشنبه به کری گفت چنین همکاری را نمی توان از حوزه های گسترده تر روابط دو جانبه مجزا دانست و از آمریکا خواست گام هایی را برای تقویت روابط دو کشور بردارد.
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد: کری که برای مذاکرات آب و هوایی با همتایان چینی خود در شهر تیانجین این کشور بسر می برد گفت آمریکا متعهد به همکاری با سایر کشورهای جهان در حوزه آب و هوایی است و چین را تشویق می کند اقدامات بیشتری را برای کاهش گازهای آلاینده بر دارد.
بر اساس گزارش ویدئویی از نشستی که از طریق شبکه سی جی تی ان ( CGTN) وابسته به شبکه تلویزیونی دولتی سی سی تی وی (CCTV) پخش شد، کری همچنین گفت چین نقش بسیار مهمی را در تلاشها برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی ایفا می کند.
چین بعد از آمریکا بیشترین تولید و انتشار گازهای گلخانهای را دارد.
اختلافات تجاری، مسایل فناوری و نقض حقوق بشر در چین از جمله موضوعاتی هستند که به روابط دو کشور آمریکا و چین آسیب رسانده است اما دو طرف بحران آب و هوایی را به عنوان حوزه ای که می توان بر سر آن همکاری کرد به رسمیت شناخته اند.
ونگ ون بین سخنگوی وزارت خارجه چین روز چهارشنبه در یک نشست خبری روزانه گفت: چین و آمریکا اختلافاتی بر سر موضوع های مختلفی دارند اما ما همچنین منافع مشترکی در حوزه هایی مانند تغییرات آب و هوایی داریم. هر دو کشور باید بر اساس احترام متقابل با یکدیگر مذاکره و ارتباط برقرار کنند و همکاری متقابل سازندهای داشته باشند.
چین بزرگترین مصرف کننده سوخت زغال سنگ است و تقریبا 60 درصد از برق خود را از سوخت فسیلی به دست میآورد؛ از این رو بزرگترین منبع تولید کننده گازهای گلخانه ای در جهان محسوب می شود. این کشور قصد دارد نیروگاه های بیشتری را که سوخت زغال سنگ استفاده میکنند احداث کند اما در عین حال تلاش می کنند استفاده از سوخت زغال سنگ را کاهش دهد.
پکن به انتشار گازهای گلخانهای در آمریکا به عنوان عامل مقاومت این کشور در کاهش چنین گازهایی اشاره کرده و در عین حال پیشرفت هایی نیز در بخش استفاده از برق خورشیدی و دیگر منابع انرژی تجدید شدنی داشته است.
این کشور قصد دارد تا سال 2025 میلادی 20 درصد از مجمع مصرف انرژی خود را از منابع تجدیدشدنی بدست آورد و تا سال 2060 تولید کربن را به صفر برساند.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرده که کشورش قصد دارد 52 درصد از تولید گازهای گلخانهای در این کشور را تا سال 2030 متوقف کند که دو برابر هدف تعیین شده توسط باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین امریکا در توافق آب و هوایی پاریس است.
کری خواستار تلاش های بیشتری برای کنترل افزایش دما و جلوگیری از افزایش بیش از یک و نیم سانتیگرادی آن نسبت به سطح قبل از صنعتی شدن است و از چین خواسته است در کاهش گازهای آلاینده فورا به آمریکا ملحق شود.
قرار است در نشست اواخر نوامبر سازمان ملل موسوم به Cop26 که در شهر گلاسکو اسکاتلند برگزار میشود، موضوع تلاشهایی جهانی برای کاستن از تولید گازهای کربنی مورد مذاکره قرار گیرد.
- http://etefagherooz.ir , etefagheroozonline.ir , اتفاق روز , اخبارایران , نشریه اتفاق روز , رباط کریم , شهریار , اخبارروز , اتفاق روز آنلاین , اتفاق , حوادث روز , اسلامشهر , بهارستان , پرند , ایران , کردستان , زنجان , البرز , قزوین , تهران