آخرین مطالب

دلیل افزایش قیمت لبنیات و مرغ در بازار اقتصادی

دلیل افزایش قیمت لبنیات و مرغ در بازار

  بزرگنمایی:
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی افزایش قیمت نهاده های دامی را موجب جهش قیمت مرغ و لبنیات برشمرد.

به نقل از صداوسیما، مرتضی رضایی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره افزایش قیمت شیر افزود: برای تعیین قیمت کالا در سازمان حمایت بررسی کارشناسی می‌شود و بعد از آن در ستاد تنظیم بازار مطرح و مورد تصویب قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: نهاده‌های دامی به شدت افزایش قیمت داشته اند چون تأمین آن با کسری مواجه بوده است و دامداران به ناچار از خوراک جایگزین استفاده کرده اند حتی برخی از خوراک های رایج که وارداتی نیست با افزایش قیمت مواجه شدند.

رضایی با اشاره به اینکه در خارج از فصل تولید این محصولات هستیم گفت: در بررسی سازمان حمایت قیمت تمام شده شیر خام حتی بالاتر از 4 هزار و 500 تومان است که این قیمت با تفاهم با دامداران انجام شده است.

وی درباره اختلاف قیمت گذاری شیر خام افزود: قیمت 4 هزار و 150 تومان بر اساس تأمین 100 درصد نهاده‌های وارداتی با قیمت مصوب بوده است ولی تأمین نهاده‌ها به صورت ماهانه مشخص می‌شود.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: اگر صنایع لبنی دیده نشوند تولید شیر خام معنا پیدا نمی‌کند.

وی درباره افزایش قیمت مرغ افزود: از زمانی که جهش قیمت مرغ اتفاق افتاده است ستادی در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شده تا به سرعت این مشکل برطرف شود. ازمرداد ماه هشدار این تغییرات در قیمت داده شده بود.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: قیمت مصوب جوجه یکروزه دو هزار و 900 تومان است که این قیمت در اسفند سال گذشته هزار و 490، فروردین امسال 540 تومان، اردیبهشت 899 تومان، خرداد هزار و 400 تومان، تیر دو هزار و 70 تومان، مرداد هزار و 10 تومان، شهریور 795 تومان بود و این قیمت در حال حاضر دو هزار و 100 تومان می‌باشد.

وی افزود: اگر جلوی ضرر و زیان مرغداری‌ها گرفته و قیمت‌ها هم اصلاح نشود مرغداری‌ها، گله‌های خود را حذف می‌کنند. باید صنعت مرغ مادر را نجات دهیم چون اگر جوجه نباشد شاهد این اتفاقات خواهیم بود.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: بر اساس آمار سامانه جامع تجارت، تا 30 آبان ماه دانه روغنی هزار و 330 هزار تن، کنجاله سویا 903 هزار تن، جو هزار و 251 هزار تن و ذرت شش میلیون و 380 هزار تن وارد کشور شده است.

وی ادامه داد: بر اساس آمار ماهیانه 750 هزار تن ذرت، 350 هزار تن کنجاله سویا و نزدیک به 300 هزار تن جو در فصل بهار و در 6 ماهه دوم سال 500 هزار تن جو نیاز کشور است.

رضایی گفت: در تأمین نهاده‌های ذرت و کنجاله سویا نسبت به نیاز کشور عقب هستیم که دلیل آن هم کاهش تولید است.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: درسطح شهر تهران روزانه 300 تن مرغ گرم با قیمت 18 هزار و 500 تومان توزیع می‌شود و از روزهای بعد در صورت موفقیت این طرح در سایر شهرها هم انجام خواهد شد البته در کنار این طرح روزانه 200 تن مرغ منجمد با قیمت 15 هزار تومان در شهر تهران عرضه می‌شود.

وی ادامه داد: بر اساس پیش بینی از هفته آینده قیمت مرغ تا چند هزار تومان کاهش پیدا می‌کند. امروز صددرصد نهاده‌ها برای صنعت مرغ تأمین شده است و مرغداران می‌توانند به تولیدات خود با قدرت ادامه دهند.

سید احمد مقدسی، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی گاوداران در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: قیمت شیر خام بر اساس تأمین صددرصد نهاده‌های دامی، چهار هزار و 150 تومان اعلام شد ولی قیمت پیشنهادی ما چهار هزار و 480 تومان بوده است.

وی افزود: با توجه به میزان تأمین نهادها در هفت ماهه امسال و با شرایط موجود قیمت تمام شده شیر خام پنج هزار و 700 تومان است.

مقدسی ادامه داد: دامداران از ابتدای سال تاکنون حداکثر 33 درصد سویا، 61 درصد جو و 47 درصد ذرت را با نرخ مصوب دریافت و مابقی آن را از طریق بازار آزاد تهیه کرده اند و در سایر نهاده‌ها هم، غذای دام حدود 60 درصد آن علوفه است که صددرصد آن در داخل تولید می‌شود مثل ذرت علوفه‌ای و یونجه خشک که امسال بالای 50 درصد افزایش قیمت داشته اند.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی گاوداران گفت: قیمت شیر خام در تیرماه امسال از دو هزار و 390 تومان به سه هزار و 300 تومان مصوب شد و صنایع لبنی هم این مبلغ را ماهیانه 50 تا 100 تومان افزایش داد که آخرین مبلغ پرداختی به گاوداران در آبان ماه حدود چهار هزار و 300 تومان بوده است.

وی افزود: قیمت مصوب شیر خام چهار هزار و 500 تومانی به شرط تأمین صددرصد نهاده‌ها است و در غیر این صورت امکان تمکین برای تولید کننده نیست.

سید محمدرضا بنی طبا سخنگوی انجمن صنایع فراورده‌های لبنی در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: قیمت شیر خام 65 درصد بر قیمت نهایی محصولات لبنی تأثیر دارد و افزایش قیمت شیر خام در سبد خانوار نمایان می‌شود.

وی افزود: در جلسه سازمان حمایت با نظر کارشناسی قیمت شیر خام چهار هزار و 150 تومان اعلام شد. تا زمانی که قیمت شیر خام مشخص نشود امکان مشخص شدن محصولات لبنی وجود ندارد و در جلسه سازمان حمایت بر اساس قیمت شیر خام چهار هزار و 150 تومان، قیمت 10 قلم کالای پرمصرف لبنی خانوار مشخص شده است ولی ظرف دو روز قیمت شیر خام به چهار هزار و 500 تومان تغییر کرد.

وی تصریح کرد: نظارتی که بر قیمت مصوب محصولات لبنی وجود دارد در قیمت شیر خام و نهاده‌ها نیست و اگر قرار بر نظارت هست باید بر کل زنجیره نظارت انجام شود.

سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی درباره تخلفات صنایع لبنی گفت: احتمال تخلف در هر صنعتی وجود دارد که باید با آن برخورد شود ولی درباره قیمت مصوب محصولات لبنی، گزارش مستندی به سازمان حمایت و تعزیرات طی یکسال گذشته نرسیده است.

وی ادامه داد: در کالاهای غیر مشمول قیمت مصوب، افزایش هزینه‌های تولید موجب بالا رفتن قیمت شده است. طی پنج ماهه گذشته در محصولات پتروشیمی 78 درصد افزایش قیمت داشتیم که در بسته بندی ما مؤثر است و همچنین در شیر خام هم 50 درصد افزایش قیمت داشتیم.

وی گفت: در آئین نامه قیمت گذاری محصولات ساخت داخل بر اساس اسناد ارائه شده، مجوز قیمت عرضه محصولات در بازار داده می‌شود و تخلفی هم صورت نگرفته است.

پرویز فروغی، دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور در ارتباط تلفنی با این برنامه درباره دلایل افزایش قیمت مرغ گفت: نهاده‌ها توسط دولت گران شده است ولی قیمت مرغ بر اساس قیمت‌های گذشته محاسبه می‌شود و تعزیرات هم برخورد می‌کند.

وی افزود: قرار بود در بازارگاه، نهاده‌ها به صورت هماهنگ در اختیار مرغداران قرار گیرد ولی عملیاتی نشده است چون نهاده‌ها به موقع و به اندازه به مرغداران نمی‌رسد و همچنین در توزیع نهاده‌ها هم تبعیض وجود دارد.

فروغی با انتقاد از کوتاه شدن مدت پرورش مرغ به 40 روز هم گفت: کیفیت نهاده‌ها پایین است و حداقل در 40 روز نسبت به میانگین نهاده استاندارد، وزن مرغ حدود 400 گرم عقب افتاده و جای رشد دارد ولی مرغدار به دلیل نبود نهاده باید زودتر مرغ را به بازار ارائه دهد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

فرماندار بهارستان:مسئول ناکارامد نباید در صندلی مدیریت بنشیند

اتفاق روز شماره 269

اتفاق روز شماره 268

شهردار گلستان: غرفه های فرهنگی و هنری در بوستان الهیه ایجاد می شود

معبر ورودی ده حسن ساماندهی می شود

به زودی؛ افتتاح سالن اشتغال گلستان برای توانمندسازی افراد نیازمند

شهردار نصیر شهر در بازدید میدانی از پروژه های عمرانی گفت: با فعال شدن پروژه های عمرانی ، نصیر شهر به کارگاهی فراتر از یک شهر تبدیل شده است

برنامه‌ریزی مدیریت شهری صالحیه برای ایجاد تصفیه‌خانه فاضلاب و تأمین منابع آبی پایدار/ بازدید شهردار و شورای اسلامی صالحیه از تاسیسات و تصفیه‌ خانه فاضلاب شهری در منطقه 8 تهران

اتفاق روز شماره 267

پس از استعفای سجاد برنجی از سمت شهرداری صباشهر،اعضای شورای اسلامی این مهندس عصمتی سرپرست شهرداری صباشهر:به اتمام رساندن پروژه های نیمه تمام درالویت کاری قراردارد

نورالدین آهی نیروی توانمند غرب استان تهران مشاور رئیس جمهور شد

دیدار نماینده مجلس و دبیر جبهه پیروان ولایت شهرستان رباط کریم با مشاور ویژه رئیس‌جمهور

شهرداری نصیر شهر نمایش بانوی ماه را برگزار میکند

احیای نگین فرهنگی گلستان؛ سالن آمفی‌تئاتر عترت بزودی به بهره‌برداری خواهد رسید

اتفاق روز شماره 266

یک عضو شورا و 2کارمند شهرداری گلستان دستگیر شدند

بروز جرائم خشن روند احساس امنیت در جامعه را پایین می آورد

افتتاح و بهره‌برداری از 1600 میلیارد ریال پروژه عمرانی و زیربنایی شهرداری رباط‌کریم

‍ تحقق کامل بودجه شهرداری صالحیه در 8 ماه اول سال

پرند در مسیر آبادانی و توسعه زیرساخت ها ـ اتمام عملیات بتن ریزی ایستگاه آتش نشانی فاز

شهرداری نسیم شهر مهندس بابا حسینی : نسیم شهر را باید به نگینی سبز تبدیل کرد

شهردار نصیر شهر مهندس محمد حسن پاک مهر: نصیر شهر نیاز به کار جهادی دارد

رشد 30 برابری درآمد شهرداری نصیر شهر در اولین ملاقات مردمی شهردار

ساخت اولین و بزرگترین استادیوم ورزشی در شهرستان بهارستان(گلستان)

اتفاق روز شماره 265

تعامل شهرداری نسیم‌شهر و اداره گاز بخش بوستان در راستای ترویج الگوی مصرف بهینه انرژی

سید محمد میر زمانی شهردار گلستان:از تلاش‌های بی‌وقفه کتابداران در ترویج فرهنگ مطالعه و ارتقای سطح آگاهی جامعه قدردانی نمود

اتفاق روز شماره 264

اعضای سومین دوره مجمع خیرین استان تهران انتخاب شدند

اعمال محدودیت برق در رباط کریم

دستگیری حاملان سلاح سرد در بهارستان

اتفاق روز شماره 263

اتفاق روز شماره 262

دستگاه قضائی با پیگیری حق مردم موجب امنیت روانی در جامعه می شود

اتفاق روز شماره 261

«معتمدیان» استاندار تهران شد

زباله سوزی در اتوبان ساوه چالش جدی بهارستان

اتفاق روز شماره 260

اتفاق روز شماره 259

خبرنگاران و اصحاب رسانه می توانند نقشی اساسی در جذب واقف جدید داشته باشند

مشکلات محیط زیستی رودخانه شادچای با ساماندهی حریم آن رفع می شود

ارتقای سرانه‌های عمومی از مهمترین اولویت مسئولان در بهارستان است

توجه به ظرفیت هنر و سینما وفاق حداکثری را در جامعه ایجاد می کند

دستگیری یکی از شهرداران مناطق شهریار به دلیل اتهامات مرتبط با وظایفش

اتفاق روز شماره 258

آسمان مقاومت ستاره‌ای درخشان را از دست داد

اتفاق روز شماره 257

اتفاق روز شماره 256

خانه مطبوعات و رسانه‌های ایران خواستار انتصاب معاون مطبوعاتی از جنس رسانه شد

رئیس مرکز حقوقی و امور مجلس وزارت علوم منصوب شد