آخرین مطالب

توسط یک استارت آپ ایرانی؛

فناوری نانو مشکل آبیاری را در کشاورزی حل کرد اقتصادی

فناوری نانو مشکل آبیاری را در کشاورزی حل کرد

  بزرگنمایی:
محققان در یک تیم استارت آپی موفق به تهیه و تولید سوپرجاذب زیست تخریب پذیر با فناوری نانو شدند که به وسیله آن دیگر نیازی به آبیاری مداوم گیاهان نیست.

یکی از دغدغه های کنونی در حوزه کشاورزی، آبیاری گیاهان در زمانی است که امکان آبرسانی به آنها وجود ندارد و در مواردی نیز آبیاری بیش از حد گیاه را از بین می برد. 

در همین راستا یک تیم استارت آپی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر درصدد برآمد تا مشکل آبیاری، کوددهی و دربرخی موارد تغذیه گیاه با مواد مغذی را با فناوری نانو مرتفع کند.

تیم استارت آپی «آب بان» متشکل از علی براهینی دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی پلیمر و رنگ دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ساناز داورزنی دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی پلیمر و رنگ دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دکتر سعید پورمهدیان عضو هیئت علمی این دانشگاه موفق به تهیه و تولید سوپرجاذب های کشاورزی شدند که با فناوری نانو و از مواد زیست تخریب پذیر در آن بکار برده اند.

خداحافظی با آبیاری مداوم

سوپر جاذب کشاورزی،  پلیمر تجزیه پذیری است که توانایی جذب آب تا 300 برابر وزن خود را دارد. بازده های آبیاری  این گیاه با این محصول می تواند بین دو تا سه هفته افزایش یافت.

در واقع با افزودن نانوذرات به این سوپر جاذب ها، محصول در خاک دیرتر له می‌شود و از منظر توانایی در جذب دوام بیشتر پیدا می کند.

این ماده به دلیل قیمت ارزان خود این قابلیت را دارد که به عنوان یک سیلرنیز عمل کرده و قیمت محصول را کاهش دهد. با توجه به کمبود روزافزون آب موجود برای آبیاری مزارع و زمین های کشاورزی ساخت و تولید چنین سوپرجاذب هایی می تواند در کاهش مصرف آب تاثیرگذار باشد.

این سوپرجاذب علاوه بر آب و کود می تواند نیاز گیاه به مواد مغذی را تا حد مطلوبی تامین کند تا از نیاز زمین به کودهای حیوانی و شیمیایی کاسته شود.

 صنایع کشاورزی، صنایع گلخانه ای، گیاهان و گلهای آپارتمانی، حوزه های کاربرد این سوپرجاذب به شمار می رود. کاهش میزان مصرف آب تا 70 درصد، کاهش میزان مصرف کود، افزایش بازدهی زمین های کشاورزی، تقویت رشد گلها و گیاهان خانگی، افزایش تخلخل در خاک و هوادهی بیشتر و افزایش قوه نامیه بذر از ویژگی ها و قابلیت های این سوپرجاذب ها به شمار می رود.

با توجه به افزایش قابل توجه قیمت آکریلیک، هزینه تولید محصولات مشابه برای سایر تولید کننده های داخلی نزدیک به 120 تا 130 هزار تومان است در حالی که با توجه به ملاحظات بازاری و فنی، استفاده از نانومواد قیمت این سوپرجاذب نزدیک به 80 تا 90 هزار تومان برای هر کیلو هزینه خواهد داشت. این نشان می دهد که حداقل 30 درصد کمتر از نمونه های مشابه داخلی و خارجی در تولید سوپرجاذب ها هزینه خواهد شد.

صرفه جویی در مصرف آب

علی براهینی دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی پلیمر و رنگ دانشگاه صنعتی امیرکبیر یکی از اعضای این تیم استارت آپی در خصوص سوپر جاذب کشاورزی به خبرنگار مهر گفت: ما توانستیم با استفاده از فناوری نانو، موادی را در قالب یک سوپر جاذب تولید کنیم که می تواند 300 برابر وزن خود، آب را جذب کند.

وی با بیان اینکه این سوپر جاذب در کنار ریشه گیاه قرار می گیرد، افزود: در زمانهایی که نیاز به آب باشد گیاه به واسطه این سوپر جاذب تغذیه می کند.

براهینی با تاکید بر اینکه سوپر جاذب کشاورزی که در دانشگاه امیرکبیر طراحی و تولید کرده ایم سطح کاربردی وسیعی در زمینهای کشاورزی نیز دارد، ادامه داد: به واسطه آن می توان در مصرف آب صرفه جویی کرد و آب به صورت منظم به گیاه رسانده شود.

وی با اشاره به نوآوری سازه در این سوپر جاذب ها گفت: ما توانستیم به این محصول، کود اضافه کنیم تا علاوه بر آبرسانی به گیاه، مسئولیت کودرسانی را داشته باشد.

براهینی تصریح کرد: با استفاده از این سوپر جاذب که عمری 5 ساله دارد علاوه بر آب، کود مورد نیاز گیاه تامین می‌شود؛ با یک تیر، دو نشان.

وی با تاکید بر اینکه این سوپر جاذب هوشمند است و می تواند رطوبت خاک گیاه را حفظ کند، افزود: از این سوپر جاذب می توان برای گیاهان مختلف استفاده کرد.

این محقق با تاکید بر اینکه از مواد پلیمری آکریلیک که نوعی پلیمر زیست تخریب پذیر است، استفاده شده، گفت: این پلیمر بعد از 5 سال به خاک باز می گردد و هیچ مشکل زیست محیطی را برای زمین بوجود نمی آورد.

به گفته وی، این سوپر جاذب با فناوری نانو تولید شده و در آن از نانو سیلیکا استفاده شده است که این قدرت جذب آب و استحکام سوپر جاذب را افزایش می دهد.

وی با بیان اینکه این محصول با موفقیت روی 4 نوع گیاه سانسوریا آزمایش شده است، گفت: این محصول حاوی کودهای نیتروژن، فسفر و پتاسیم است.

براهینی با تاکید بر اینکه نانو سیلیکای استفاده شده در این سوپر جاذب اندازه 50 نانومتری دارد، افزود: با توجه به تحقیقات انجام شده زیر 200 نانومتر بحث سمیت نانوذرات مورد مناقشه است. با این وجود این نانوذرات کمترین سمیت را در میان سایر نانوذرات دارند و با توجه به کاهش احتمال جذب از خاک به گیاه و از گیاه به انسان به نظر می رسد احتمال بسیار کمی برای آسیب رسانی به انسان وجود داشته باشد.

به گفته وی تاکنون استاندارد یا ممنوعیت مشخصی در استفاده از این نانوذره ممنوع نشده است. اگر چه مطالعات این تیم در این خصوص همچنان ادامه دارد.

تصمیم گیری برای تولید انبوه

تیم  استارت آپی «آب بان» قادر است با توجه به کشش بازار، در آینده ای نزدیک یک پایلوت 5 کیلوگرمی در روز تولید کنند و در تامین زنجیره مواد اولیه خود با حفظ کیفیت بدنبال مواد ارزان تر باشند.

به گزارش مهر، این تیم استارت اپی در دوازدهمین نمایشگاه فناوری نانو محصول خود را عرضه کردند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

فرماندار بهارستان:مسئول ناکارامد نباید در صندلی مدیریت بنشیند

اتفاق روز شماره 269

اتفاق روز شماره 268

شهردار گلستان: غرفه های فرهنگی و هنری در بوستان الهیه ایجاد می شود

معبر ورودی ده حسن ساماندهی می شود

به زودی؛ افتتاح سالن اشتغال گلستان برای توانمندسازی افراد نیازمند

شهردار نصیر شهر در بازدید میدانی از پروژه های عمرانی گفت: با فعال شدن پروژه های عمرانی ، نصیر شهر به کارگاهی فراتر از یک شهر تبدیل شده است

برنامه‌ریزی مدیریت شهری صالحیه برای ایجاد تصفیه‌خانه فاضلاب و تأمین منابع آبی پایدار/ بازدید شهردار و شورای اسلامی صالحیه از تاسیسات و تصفیه‌ خانه فاضلاب شهری در منطقه 8 تهران

اتفاق روز شماره 267

پس از استعفای سجاد برنجی از سمت شهرداری صباشهر،اعضای شورای اسلامی این مهندس عصمتی سرپرست شهرداری صباشهر:به اتمام رساندن پروژه های نیمه تمام درالویت کاری قراردارد

نورالدین آهی نیروی توانمند غرب استان تهران مشاور رئیس جمهور شد

دیدار نماینده مجلس و دبیر جبهه پیروان ولایت شهرستان رباط کریم با مشاور ویژه رئیس‌جمهور

شهرداری نصیر شهر نمایش بانوی ماه را برگزار میکند

احیای نگین فرهنگی گلستان؛ سالن آمفی‌تئاتر عترت بزودی به بهره‌برداری خواهد رسید

اتفاق روز شماره 266

یک عضو شورا و 2کارمند شهرداری گلستان دستگیر شدند

بروز جرائم خشن روند احساس امنیت در جامعه را پایین می آورد

افتتاح و بهره‌برداری از 1600 میلیارد ریال پروژه عمرانی و زیربنایی شهرداری رباط‌کریم

‍ تحقق کامل بودجه شهرداری صالحیه در 8 ماه اول سال

پرند در مسیر آبادانی و توسعه زیرساخت ها ـ اتمام عملیات بتن ریزی ایستگاه آتش نشانی فاز

شهرداری نسیم شهر مهندس بابا حسینی : نسیم شهر را باید به نگینی سبز تبدیل کرد

شهردار نصیر شهر مهندس محمد حسن پاک مهر: نصیر شهر نیاز به کار جهادی دارد

رشد 30 برابری درآمد شهرداری نصیر شهر در اولین ملاقات مردمی شهردار

ساخت اولین و بزرگترین استادیوم ورزشی در شهرستان بهارستان(گلستان)

اتفاق روز شماره 265

تعامل شهرداری نسیم‌شهر و اداره گاز بخش بوستان در راستای ترویج الگوی مصرف بهینه انرژی

سید محمد میر زمانی شهردار گلستان:از تلاش‌های بی‌وقفه کتابداران در ترویج فرهنگ مطالعه و ارتقای سطح آگاهی جامعه قدردانی نمود

اتفاق روز شماره 264

اعضای سومین دوره مجمع خیرین استان تهران انتخاب شدند

اعمال محدودیت برق در رباط کریم

دستگیری حاملان سلاح سرد در بهارستان

اتفاق روز شماره 263

اتفاق روز شماره 262

دستگاه قضائی با پیگیری حق مردم موجب امنیت روانی در جامعه می شود

اتفاق روز شماره 261

«معتمدیان» استاندار تهران شد

زباله سوزی در اتوبان ساوه چالش جدی بهارستان

اتفاق روز شماره 260

اتفاق روز شماره 259

خبرنگاران و اصحاب رسانه می توانند نقشی اساسی در جذب واقف جدید داشته باشند

مشکلات محیط زیستی رودخانه شادچای با ساماندهی حریم آن رفع می شود

ارتقای سرانه‌های عمومی از مهمترین اولویت مسئولان در بهارستان است

توجه به ظرفیت هنر و سینما وفاق حداکثری را در جامعه ایجاد می کند

دستگیری یکی از شهرداران مناطق شهریار به دلیل اتهامات مرتبط با وظایفش

اتفاق روز شماره 258

آسمان مقاومت ستاره‌ای درخشان را از دست داد

اتفاق روز شماره 257

اتفاق روز شماره 256

خانه مطبوعات و رسانه‌های ایران خواستار انتصاب معاون مطبوعاتی از جنس رسانه شد

رئیس مرکز حقوقی و امور مجلس وزارت علوم منصوب شد