تدوین الگوی اشتغال اسلامی ایرانی
اجتماعی
بزرگنمایی:
معاون اشتغال کمیته امداد با اشاره به اینکه در سال جاری الگوی اشتغال اسلامی ایرانی برای مددجویان اجرایی میشود، گفت: ۲۰۰ هزار شغل با استفاده از تسهیلات بانکی برای مددجویان ایجاد خواهد شد.
حجتالله عبدالملکی در نشست خبری امروز که در ستاد کمیته امداد برگزار شد، با اشاره به اینکه معاونت اشتغال این نهاد از سال 74 در جهت فقرزدایی و رفع محرومیت تأسیس شده است، اظهار داشت: تا سال 96، یک میلیون و 500 هزار فرصت شغلی برای معلولان ایجاد شد و 700 هزار خانواده به واسطه توانمند شدن، از چرخه حمایت خارج شدند.
وی درباره برنامه جدید کمیته امداد در جهت ایجاد اشتغال گفت: افزایش درآمد و پایداری طرحها، از جمله اهداف مهم این برنامه بوده و بر اساس برنامه پنج ساله، قرار است سالانه 170 هزار فرصت شغلی ایجاد شود.
معاون اشتغال کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه سال 97 از نظر اقتصادی سال سختی برای کشور بود، تأکید کرد: در سال گذشته تعداد زیادی از واحدهای صنعتی و تولیدی، تعطیل و افرادی بیکار شدند. طبق آمار وزارت کار، 460 هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد شد که حدود یکسوم آن یعنی 148 هزار فرصت شغلی، مربوط به کمیته امداد بود.
عبدالملکی با تأکید بر اینکه کل تسهیلات بانکی در سال 97، 652 هزار میلیارد تومان بوده که سهم امداد از این تسهیلات برای اشتغالزایی، تنها 2,300 میلیارد تومان بوده است، افزود: این رقم به معنی این است که سهدهم درصد کل تسهیلات کشور به کمیته امداد اختصاص یافته است.
وی از تدوین الگوی اشتغال اسلامی ایرانی برای رفع بیکاری خبر داد و گفت: در این طرح سعی میکنیم از کارآفرینان موفق استفاده کنیم چرا که در 50 سال گذشته در اشتغالهای کشور، از کارآفرینان و ظرفیتهای آنها استفاده نشده است.
معاون اشتغال کمیته امداد امام خمینی (ره) ادامه داد: به این منظور، ظرفیتها و مزیتهای 430 شهرستان را بررسی و مورد سنجش قرار دادیم و بر اساس آن، میتوانیم این الگو را در تمامی شهرستانها و استانها اجرایی کنیم و اگر کارآفرینان بتوانند هر کدام 10 نفر را مشغول به کار کنند، در مجموع میتوانیم با استفاده از 400 هزار کارآفرین، 4 میلیون فرصت شغلی ایجاد کنیم. در چنین شرایطی، خلاء راهبردی در سیستم برنامهریزی کشور رفع خواهد شد. در سال 98 نیز برنامهریزی برای ایجاد 200 هزار فرصت شغلی انجام شده که اگر منابع به طور کامل اختصاص پیدا کند، آن را اجرایی خواهیم کرد.
وی گفت: منابع ما از سه محل تأمین میشود که از محل تبصره 16 قانون بودجه کشور، 3,500 میلیارد تومان به صورت قرضالحسنه در اختیار افراد فاقد شغل قرار میگیرد. همچنین بانک مرکزی 3,500 میلیارد تومان تسهیلات در اختیار ما قرار میدهد که این اعتبار به بانکهای عامل ابلاغ شده اما هنوز به استانها اختصاص پیدا نکرده است.
عبدالملکی با اشاره به اینکه 2,000 میلیارد تومان نیز از قانون توسعه اشتغال پایدار روستاییان به امداد اختصاص پیدا کرد، تصریح کرد: سال گذشته 500 میلیارد جذب شد و امسال نیز 2,000 میلیارد تومان تخصیص پیدا خواهد کرد که از این مبلغ 300 میلیارد تاکنون پرداخت شده و 1,700 میلیارد تومان نیز تا پایان سال جذب خواهد شد.
معاون اشتغال کمیته امداد امام خمینی (ره) به صندوق امداد ولایت نیز اشاره کرد و گفت: در سال جاری 500 میلیارد تومان تسهیلات بدون سود و کارمزد در اختیار مددجویان برای اشتغالزایی قرار میگیرد.
وی در مورد پایداری طرحهای اشتغالزایی امداد خاطرنشان کرد: طرح اشتغال امداد، بهروزترین مدلهای اشتغال را همراه با بومیسازی، اجرایی میکند که کارشناسان ما سه تا پنج سال همراه مددجویان برای پایدارسازی طرحها هستند که آموزشهای لازم نیز به آنها ارائه میشود.
معاون اشتغال کمیته امداد گفت: تا سال گذشته سقف تسهیلات بانکی 20 میلیون تومان بود اما اواخر سال در شورای عالی اشتغال افزایش سقف تسهیلات به 50 میلیون تومان تصویب شد اما هنوز به بانک های استان ابلاغ نشده است.
عبدالملکی با اشاره به اینکه پرداخت تسهیلات در 60 ماه است و ضمانت های بانکی بر اساس ضوابط بانک مرکزی انجام می شود، گفت: رئیس کمیته امداد با بانک مرکزی مذاکراتی را در جهت تسهیل در ضمانت بانکی مددجویان انجام داده که امیدواریم 50 میلیون تومان وام با دو نفر ضامن پرداخت شود.
وی با اشاره به اینکه میزان معوقات بانکی مددجویان نزدیک به صفر است، گفت: مددجویان ما از نظر اقتصادی مستضعف هستند اما از نظر اخلاقی و فرهنگی عالی هستند و پرداخت معوقات بانکی را در اولویت برنامه های خود قرار می دهند.
به گفته وی، میزان معوقات بانکی در برخی از بانک ها 6 درصد و در برخی دیگر به 12 درصد می رسد.
عبدالملکی با اشاره به اینکه دو هزار کارشناس برای توجیه طرح های اشتغال زایی آموزش دیده اند، گفت: اگر طرحی دارای توجیه اقتصادی نباشد این کارشناسان مددجویان را به بانک معرفی نمی کنند و طرحی دیگر جایگزین خواهد شد.
به گفته وی، استان های خوزستان، خراسان رضوی، فارس، آذربایجان شرقی و اصفهان بیشترین عملکرد در خصوص اشتغالزایی نسبت به سهمیه ای که برای آنها تعیین شده است را به خود اختصاص داده اند.
- http://etefagherooz.ir , etefagheroozonline.ir , اتفاق روز , اخبارایران , نشریه اتفاق روز , رباط کریم , شهریار , اخبارروز , اتفاق روز آنلاین , اتفاق , حوادث روز , اسلامشهر , بهارستان , پرند , ایران , کردستان , زنجان , البرز , قزوین , تهران