حاشیه های «پالم» استرس زا شد
سلامت
بزرگنمایی:
وزیر بهداشت، با اشاره به افزایش قیمت مواد غذایی در کشور، گفت: این وضعیت باعث شده مواد غذایی شکم پر کن جایگزین ریز مغذی شود.
سعید نمکی، روز سه شنبه در نشست خبری بسیج ملی کنترل فشار خون، با تاکید بر نقش بی بدیل رسانهها در اطلاع رسانی برنامهها و اقدامات وزارت بهداشت و همچنین انتقال پیامهای سلامتی به جامعه، اظهار کرد: دستاوردهای حوزه سلامت در سالهای ابتدایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بسیار مطلوب بوده است. در آن زمان در زمینه پوشش واکسیناسیون، مراقبت از زنان باردار، ترویج تغذیه با شیر مادر، توسعه شبکه بهداشتی و درمانی کشور و ایجاد زیرساختهای آن، به شاخصهای خوبی در حوزه سلامت دست یافتیم.
نمکی افزود: 29 سال پیش که به عنوان یکی از خدمتگزاران نظام سلامت، در سمت معاون بهداشت وزارت بهداشت، فعالیت داشتم، اداره کل بیماریهای غیر واگیر را راه اندازی کردیم و نگاه ما این بود که پس از فائق آمدن بر بیماریهای واگیردار، معضل شیوع بیماریهای غیر واگیر به عنوان یک تهدید در حوزه سلامت، دامن گیر ما خواهد شد و با راه اندازی این اداره، درصدد بودیم که توجه مسئولین نظام سلامت به این سمت متمرکز شده و از بیماریهای غیر واگیر غافل نشوند تا بار طاقت فرسای این بیماریها به ما تحمیل نشود. اگر در آن سالها 6 بیماری مسری مهلک قابل پیشگیری با واکسن را با پنج دلار قابل ریشه کنی بود، امروزه، بیماریهای قلبی عروقی، فشار خون، ابتلاء به سرطانها، تغییر سبک زندگی، حوادث ترافیکی، دیابت، چاقی و شیوه زندگی غلط، از معضلات نظام سلامت محسوب میشوند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: آنچه در سالهای اخیر به عنوان منابع مالی به نظام سلامت تخصیص داده شده، این بود که سهم 6 درصدی نظام سلامت از GDP به بالای 9 درصد رسیده است و بر اساس متوسط جهانی، نمیتوان بیش از این رقم را برای حوزه سلامت در نظر گرفت و طلب کرد. بنابراین باید به سراغ کیفی کردن خدمات و استفاده کیفیتر از منابع سلامت حرکت کنیم. در این راستا نیز باید برنامههایی را دنبال کنیم که اولین هدف، اولویت پیشگیری بر درمان است.
نمکی افزود: در حوزه پیشگیری باید به سراغ بیماریهایی برویم که بار بیشتری را به نظام سلامت تحمیل میکنند که فشار خون یکی از آنها است. در سال گذشته، 10 میلیون نفر در جهان به دلیل عوارض بیماری فشار خون، جان خود را از دست داده اند.
وزیر بهداشت ادامه داد: برآورد ما این است که 15 میلیون ایرانی، مبتلا به فشار خون هستند. حداقل 40 درصد از افراد مبتلا به فشار خون از این بیماری خبر ندارند که این موضوع بسیار خطرناک است؛ این افراد زمانی از فشار خون خود مطلع میشوند که با عارضه سکته مغزی، قلبی و یا نارسایی کلیه به بیمارستان مراجعه میکنند.
نمکی بیان کرد: فشار خون به عنوان یکی از اولویتهای اصلی نظام سلامت است که با توجه به آمارهای مرگ و میر ناشی از این بیماری میتوانیم آن را قاتل خاموش عنوان کنیم. در این زمینه اولین گامی که باید برداریم این است که به مردم هشدار دهیم که فشار خون آنها مهم است. در عین حال، متأسفانه برخی از پزشکان ما از دستگاه فشار خون در مطبهای خود استفاده نمیکنند، لذا باید به طبیبان هم، اهمیت کنترل فشار خون را گوشزد کنیم.
- http://etefagherooz.ir , etefagheroozonline.ir , اتفاق روز , اخبارایران , نشریه اتفاق روز , رباط کریم , شهریار , اخبارروز , اتفاق روز آنلاین , اتفاق , حوادث روز , اسلامشهر , بهارستان , پرند , ایران , کردستان , زنجان , البرز , قزوین , تهران