استعفایم ربطی به سفر اسد نداشت
سیاسی
بزرگنمایی:
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با شبکه «الفرات» بر روابط همه جانبه با عراق تاکید کرده و گفتگو با ترامپ را نیز بی فایده برشمرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با «الفرات» جزئیات برنامههای سفر آتی حسن روحانی رئیس جمهوری به عراق را تشریح کرد.
ظریف در این گفتگو از دیدار حسن روحانی با آیت الله سید علی سیستانی مرجع عالیقدر تشیع در نجف خبر داد.
سفر روحانی به عراق، نقطه آغاز جدیدی در روابط با بغداد
وزیر خارجه ایران در گفتگو با برنامه «کالوس» شبکه تلویزیونی الفرات عراق که شنبه شب پخش گردید، گفت: من سفرهای متعددی به عراق داشتم از جمله چند وقت پیش که با استقبال گرم در بغداد، اربیل، سلیمانیه، کربلا و نجف اشرف مواجه شدم. رئیس جمهور روحانی برای اولین بار طی تصدی این پست به عراق سفر خواهد کرد و من فکر میکنم این سفر نقطه آغاز جدیدی در روابط ما با عراق باشد.
وی افزود: ما با عراق توافقنامههای متعددی بویژه در زمینه مرزها داریم که اجرا شده است اما سفر رئیس جمهور روحانی به عراق در وهله اول به منظور تقویت روابط دولت و ملت عراق و ایران و نیز ایجاد امکانات مشترک اقتصادی صورت میگیرد. سفر به نجف اشرف و دیدار با آیت الله سیستانی مرجعیت عالیقدر از برنامههای رئیس جمهور در سفر به عراق است.
ظریف اظهار داشت: دولت و مردم عراق از حاکمیت برخوردارند و ما اینجا برای همکاری با بغداد و ایجاد فرصتهای مشترک بین دو ملت حضور داریم و میخواهیم که منافع مشترک دو کشور در منطقه را محقق سازیم. آنچه برای ما مهم است بهبود اوضاع دو کشور و توسعه امنیت در منطقه است. عراق عامل مهمی در منطقه است و بدون آن در منطقه امنیت وجود ندارد.
آمریکا به عراق برای قطع رابطه با ایران فشار میآورد
وزیر خارجه ایران با بیان اینکه آمریکا به عراق برای قطع روابطش با همسایه خود ایران فشار میآورد از مواضع خوب ملت و دولت عراق در حمایت از ایران تشکر کرده و افزود: هنگامی که در بغداد و شهرهای عراق بودم احساس کردم که مسئولان و مردم عراق و بازرگانان و صاحبان صنایع همگی مخالف تحریم ایران هستند و آن را برای ملت عراق و ایران زیانبار میدانند. ما خواهان روابط فراگیر با عراق هستیم. دو کشور مشترکات زیادی دارند بنابراین میتوانیم روابط راهبردی، اقتصادی و بین المللی داشته باشیم.
ظریف ادامه داد: تحولات جاری در عراق بسیار مهم است و ما در عراق شاهد ائتلافهای غیرطائفه ای هستیم که این بسیار حائز اهمیت است و من به این موضوع در گفتگو با ائتلافهای اصلاح و آبادانی اشاره کردم و امیدوارم که این روابط در سفر رئیس جمهور روحانی تداوم داشته باشد. این دو ائتلاف در مسیر صحیح حرکت کردند و مردم عراق باید از آن حمایت کنند و ما نیز از مردم عراق حمایت خواهیم کرد.
حمایت از پیشنهاد عراق درباره گفتگوهای امنیتی و همکاریهای منطقهای
وزیر خارجه ایران درباره پیشنهاد عراق پیرامون دعوت به گفتگوهای امنیتی متشکل از عراق، ترکیه، ایران، مصر و عربستان گفت: ما با تمام دعوتها و پیشنهادها برای همکاریهای منطقهای موافقیم و از آن حمایت میکنیم. همکاریهای منطقهای باید فراگیر باشد و علیه هیچ طرفی نباشد. گفتگو باید با همه باشد و منظور من کشورهای شورای همکاری و دیگر کشورهای نزدیک در منطقه همچون عراق، مصر، سوریه و اردن است و به همین دلیل پیشنهاد عراق سرآغازی جدید است.
استعفایم ربطی به سفر بشار اسد به تهران نداشت
ظریف در خصوص استعفای اخیر خود نیز افزود: هدف از این اقدام حفظ شأن وزارت امور خارجه ایران بود و فکر میکنم با توجه به تحولات جاری و حمایت گسترده مردم ایران، نمایندگان مجلس و شخصیتهای سیاسی و نظامی و همچنین رئیس جمهور و در رأس آنها رهبر انقلاب اسلامی جایگاه وزارت خارجه و تداوم کار و هماهنگی سازنده بویژه در سطح منطقه تبیین شد. امروز وزارت خارجه با شرایط جدید خود کاملاً آماده نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران برای تقویت روابط با کشورهای منطقه است. در چارچوب سیاست خارجی مورد تصویب نظام که تمام مسئولان در آن مشارکت دارند هیچ مشکلی نیست اما شاهد عدم هماهنگی بودیم که موضوع حل شد.
وزیر خارجه ایران در عین حال ارتباط استعفایش با سفر اخیر بشار اسد رئیس جمهور سوریه به ایران را رد کرده و گفت: من دو هفته پیش در سوریه بودم و با رئیس جمهور اسد و ولید المعلم دیدار کردم و روابطم با مقامات سوری مستحکم است و طی روزهای آینده به سوریه سفر خواهم کرد.
ظریف خاطرنشان کرد: سیاست ایران در منطقه ثابت است و تغییری نکرده است. ما همواره در کنار ملتهای منطقه در عراق، سوریه، لبنان، بحرین، یمن و افغانستان هستیم و هیچ وقت نمیپذیریم بیگانگان بر منطقه حکمرانی کنند و به آینده منطقه در کنار بیگانگان هیچ اعتقادی نداریم و در این خصوص مذاکره نخواهیم کرد. سیاست ما ضد هیچ کشوری در منطقه نیست و برای حذف عربستان سعودی و کشورهای اسلامی از منطقه تلاشی نکرده ایم اما متأسفانه برخی کشورها در منطقه در کنار صدام و طالبان ایستادند و از داعش و گروههای تندور در یمن و لبنان حمایت کردند.
وی در ادامه تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم که برخی کشورهای منطقه خواهان حذف حشد شعبی (نیروهای مردمی عراق) و گنجاندن آن در زمره گروههای تروریستی بودند.
- http://etefagherooz.ir , etefagheroozonline.ir , اتفاق روز , اخبارایران , نشریه اتفاق روز , رباط کریم , شهریار , اخبارروز , اتفاق روز آنلاین , اتفاق , حوادث روز , اسلامشهر , بهارستان , پرند , ایران , کردستان , زنجان , البرز , قزوین , تهران