بزرگنمایی:
نکاتی چند در خصوص شناخت شهروندان با آسیب بینایی
١. شهروندان آسیب بینایی را با کلماتی چون روشندل و کور خطاب نکنید. آسیب دیدگان بینایی واژه نابینا را که هیچگونه تعارف و تحقیری در آن نیست، میپسندند.
2. عصای سفید نماد استقلال افراد نابینا است. از آن رو 23 مهر ماه (15 اکتبر) به عنوان روز جهانی عصای سفید نام گذاری شده است.
٣. قانون عصای سفید از 15 مهر ماه 1396 در ایران اجرایی شده است. بر اساس این قانون رانندگان موظف هستند در صورت نزدیک شدن به فرد استفاده کننده از عصای سفید توقف کرده و سپس به حرکت خود ادامه دهند. در غیر این صورت راننده متخلف با جریمه مواجه خواهد شد.
4. چنانچه فرد نابینایی را دیدید و احساس کردید که نیاز به راهنمایی دارد، نیاز به راهنمایی را از وی جویا شوید، سپس اقدام به راهنمایی کنید و در صورت اعلام عدم نیاز بر این امر اصرار نکنید.
5. برای راهنمایی یک فرد نابینا از گرفتن عصای سفید وی پرهیز کنید و بازوی خود را در اختیار وی بگذارید.
6. افراد نابینا قادر به ارتباط گرفتن و تعامل به آسانی همچون سایر شهروندان هستند. از اینرو به هنگام صحبت مستقیما با خود آنان صحبت کنید نه با همراه فرد نابینا.
7. بدون اطلاع وسایل فرد نابینا را جابجا نکنید.
8. به هنگام صرف غذا با فرد نابینا موقعیت وسایل و خوراکی ها را برای وی تشریح کنید.
9. هنگامی که در میان جمع می خواهید با یک فرد نابینا صحبت کنید؛ با اسم وی را مورد خطاب قرار دهید تا متوجه شود که روی سخنتان با ایشان است.
10. خط مورد استفاده نابینایان بریل نام دارد.
11. افراد نابینا در صورت دسترس پذیری و مناسب سازی فضاهای شهری و مجازی به آسانی قادر به انجام امور روزمره خویش بدون کمک دیگران هستند.
12. نابینایان همچون سایر شهروندان می توانند تحصیل و کار کنند، به تفریح و ورزش بپردازند و تشکیل زندگی دهند.