آخرین مطالب

چالش گندم در پاکستان درحال تبدیل شدن به یک بحران تمام عیار بین الملل

چالش گندم در پاکستان درحال تبدیل شدن به یک بحران تمام عیار

  بزرگنمایی:
پاکستان از تولیدکنندگان مطرح برنج و گندم در آسیا است اما با مصرف بالای گندم توسط مردم طی سال‌های اخیر به شدت با چالش مصرف گندم مواجه شده که هرسال بر شدت آن اضافه می شود. کمبود کود، احتکار، تورم، تغییرات اقلیمی و سوء مدیریت در حوزه کشاورزی از عمده عوامل بحران گندم پاکستان عنوان می شود.

کشور پاکستان با جمعیت 220 میلیون نفری تا قبل از سال 2019 اقدام به صادرات گندم مازاد تولید خود می‌کرد اما این روند در سراشیبی تند کاهش قرار گرفت تا جایی که دولتمردان این کشور همسایه شرقی ایران برای تامین مصرف داخلی گندم مجبور به واردات آن از بیرون شدند.

گندم مهمترین محصول کشاورزی پاکستان است. این گیاه توسط 80 درصد کشاورزان کشت می‌شود و در حدود 22 میلیون هکتار کاشته می‌شود که تقریباً 40 درصد از کل زمین‌های زیرکشت پاکستان است. ایالت پنجاب با تخصیص 16 میلیون هکتار (71. 5 درصد) نقش عمده‌ای در تولید گندم دارد و پس از آن استان‌های سِند، خیبر پختونخوا و بلوچستان با روندهای تقریبا مشابه در تولید در رتبه‌های بعدی قرار دارند. گندم به عنوان غذای اصلی، 72 درصد به سبد غذایی مردم پاکستان کمک می‌کند. افزایش قابل توجهی در تولید گندم در پاکستان طی 4 دهه گذشته مشاهده شده است، یعنی از 11 میلیون تن، در سال 1980 به 25 میلیون تن در سال 2020، در حالی که در این مدت، سطح زیر کشت گندم از 17. 2 میلیون هکتار به 21. 8 میلیون هکتار افزایش یافته است.
پاکستان تا سال 2019 در تولید گندم جایگاه هفتم در جهان را به خود اختصاص داده است. در عین حال این کشور سال 2021 ، 80 درصد گندم وارداتی خود را از روسیه و اوکراین تامین کرده بود.

از آخرین برنامه‌های دولت پاکستان خرید 3 میلیون تن گندم از روسیه با 30 درصد زیرقیمت بود که این معامله با بحران سیاسی در پاکستان و فشار واشنگتن بر اسلام‌آباد مبنی بر کاهش روابط با مسکو تحت تاثیر قرار گرفت.

پاکستان همچنین یکی از وارد کنندگان گندم از اوکراین به حساب می‌آید که البته تداوم جنگ در اوکراین نگرانی‌هایی را در اسلام‌آباد در خصوص تبعات منفی آن بر آینده امنیت غذایی پاکستان به وجود آورده است.

براساس این گزارش، کمبود گندم با نرخ دولتی و افزایش سرسام آور نرخ این محصول در بازارهای آزاد بار دیگر به یک بحران در پاکستان تبدیل شده و رسانه‌ها نسبت به چالش مردم در ناپدید شدن آرد و متعاقب آن گرانی بیشتر غلات ابراز نگرانی می‌کنند.

اواخر دیماه 1398 بحران کمیاب شدن گندم و شکر در کنار تورم و گرانی افسار گسیخته در پاکستان دامنگیر دولت وقت این کشور شد و همزمان اپوزیسیون عملکرد ضعیف دولت را دلیل اصلی این ماجرا دانست.

چالش گندم در پاکستان درحال تبدیل شدن به یک بحران تمام عیار

احتکار بی‌سابقه گندم، آرد و شکر در سال گذشته و کمیاب شدن آن، نرخ این محصولات را در پاکستان طی یکسال و نیم گذشته برای چندین مرتبه افزایش داد.

با روی کار آمدن دولت فعلی پاکستان به نخست وزیری «محمد شهباز شریف» بحران گندم و شکر همچنان در این کشور بیداد می‌کند تا جایی نخست وزیر دیروز (دوشنبه) طی دستوری برای مقابله با احتکار و تامین نیاز داخلی، صادرات شکر از پاکستان را تا اطلاع ثانوی ممنوع کرد.

پاکستان جز کشورهای بزرگ تولیدات کشاورزی محسوب می‌شود و تا دهه‌های قبل برنج، پنبه، گندم و محصولات تولیدی از نی شکر را به کشورهای مختلف صادر می‌کرد اما به عقیده کارشناسان این کشور، طی چند سال اخیر به دلیل سوء مدیریت و سیاستگذاری غیرموثر، پاکستان با بحران بی‌سابقه گندم مواجه شد.

روزنامه اردو زبان «جنگ» چاپ شهر راولپندی در این خصوص نوشت: در سال جاری نیز عدم دستیابی آسان به کود مورد نیاز باعث شده تا تولید داخلی گندم به آن میزانی که هدف گذاری شده بود، نرسد.

در عین حال دولت فعلی پاکستان امیدوار است که میزان گندم تولیدی در سال جاری 26. 173 میلیون تن برسد هر چند مسائلی همچون کمبود کود، آب و کاهش در کشت گندم نیز می‌تواند سطح تولید آن را تحت تاثیر قرار دهد.

چالش گندم در پاکستان درحال تبدیل شدن به یک بحران تمام عیار

روزنامه جنگ پاکستان نوشت: کارشناسان داخلی اقدام فوری دولت برای تجدید نظر در سیاست مرتبط با حوزه کشاورزی را مطالبه کرده و هشدار داده‌اند که در صورت پیروی از سیاست جامع و گام‌های اضطراری، بحران گندم برای سال‌های آینده در کنار چالش کم آبی می‌تواند زندگی مردم را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.

دولت پاکستان در حال اجرای برنامه‌ای جدید برای حمایت از تولیدکنندگان گندم با برخورد قاطعانه با محتکران، گران فروشان در شهرهای مختلف، اعمال نرخ‌های تعاونی برای خریداران و اطمینان از خرید به موقع گندم از سوی عرضه کنندگان حکومتی است.

این در حالی است که منابع دولتی در پاکستان اعلام کردند: غلبه بر بحران گندم به زودی شدنی نیست و کشور باید خود را برای واردات بیش از 4 میلیون تن گندم از خارج آماده کند. میزان مصرف ناخالص گندم در پاکستان 30. 70 میلیون تن پیش بینی شده است.

طی ماه‌های اخیر بحران گندم و افزایش بی‌سابقه قیمت آرد باعث تشدید مشکلات عدیده برای مردم پاکستان شده و به گفته آنان همزمان با تورم و تداوم گرانی کالاهای اساسی در کشور، گرانی قیمت آرد نیز به نگرانی‌های مردم اضافه شده است.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

فرماندار بهارستان:مسئول ناکارامد نباید در صندلی مدیریت بنشیند

اتفاق روز شماره 269

اتفاق روز شماره 268

شهردار گلستان: غرفه های فرهنگی و هنری در بوستان الهیه ایجاد می شود

معبر ورودی ده حسن ساماندهی می شود

به زودی؛ افتتاح سالن اشتغال گلستان برای توانمندسازی افراد نیازمند

شهردار نصیر شهر در بازدید میدانی از پروژه های عمرانی گفت: با فعال شدن پروژه های عمرانی ، نصیر شهر به کارگاهی فراتر از یک شهر تبدیل شده است

برنامه‌ریزی مدیریت شهری صالحیه برای ایجاد تصفیه‌خانه فاضلاب و تأمین منابع آبی پایدار/ بازدید شهردار و شورای اسلامی صالحیه از تاسیسات و تصفیه‌ خانه فاضلاب شهری در منطقه 8 تهران

اتفاق روز شماره 267

پس از استعفای سجاد برنجی از سمت شهرداری صباشهر،اعضای شورای اسلامی این مهندس عصمتی سرپرست شهرداری صباشهر:به اتمام رساندن پروژه های نیمه تمام درالویت کاری قراردارد

نورالدین آهی نیروی توانمند غرب استان تهران مشاور رئیس جمهور شد

دیدار نماینده مجلس و دبیر جبهه پیروان ولایت شهرستان رباط کریم با مشاور ویژه رئیس‌جمهور

شهرداری نصیر شهر نمایش بانوی ماه را برگزار میکند

احیای نگین فرهنگی گلستان؛ سالن آمفی‌تئاتر عترت بزودی به بهره‌برداری خواهد رسید

اتفاق روز شماره 266

یک عضو شورا و 2کارمند شهرداری گلستان دستگیر شدند

بروز جرائم خشن روند احساس امنیت در جامعه را پایین می آورد

افتتاح و بهره‌برداری از 1600 میلیارد ریال پروژه عمرانی و زیربنایی شهرداری رباط‌کریم

‍ تحقق کامل بودجه شهرداری صالحیه در 8 ماه اول سال

پرند در مسیر آبادانی و توسعه زیرساخت ها ـ اتمام عملیات بتن ریزی ایستگاه آتش نشانی فاز

شهرداری نسیم شهر مهندس بابا حسینی : نسیم شهر را باید به نگینی سبز تبدیل کرد

شهردار نصیر شهر مهندس محمد حسن پاک مهر: نصیر شهر نیاز به کار جهادی دارد

رشد 30 برابری درآمد شهرداری نصیر شهر در اولین ملاقات مردمی شهردار

ساخت اولین و بزرگترین استادیوم ورزشی در شهرستان بهارستان(گلستان)

اتفاق روز شماره 265

تعامل شهرداری نسیم‌شهر و اداره گاز بخش بوستان در راستای ترویج الگوی مصرف بهینه انرژی

سید محمد میر زمانی شهردار گلستان:از تلاش‌های بی‌وقفه کتابداران در ترویج فرهنگ مطالعه و ارتقای سطح آگاهی جامعه قدردانی نمود

اتفاق روز شماره 264

اعضای سومین دوره مجمع خیرین استان تهران انتخاب شدند

اعمال محدودیت برق در رباط کریم

دستگیری حاملان سلاح سرد در بهارستان

اتفاق روز شماره 263

اتفاق روز شماره 262

دستگاه قضائی با پیگیری حق مردم موجب امنیت روانی در جامعه می شود

اتفاق روز شماره 261

«معتمدیان» استاندار تهران شد

زباله سوزی در اتوبان ساوه چالش جدی بهارستان

اتفاق روز شماره 260

اتفاق روز شماره 259

خبرنگاران و اصحاب رسانه می توانند نقشی اساسی در جذب واقف جدید داشته باشند

مشکلات محیط زیستی رودخانه شادچای با ساماندهی حریم آن رفع می شود

ارتقای سرانه‌های عمومی از مهمترین اولویت مسئولان در بهارستان است

توجه به ظرفیت هنر و سینما وفاق حداکثری را در جامعه ایجاد می کند

دستگیری یکی از شهرداران مناطق شهریار به دلیل اتهامات مرتبط با وظایفش

اتفاق روز شماره 258

آسمان مقاومت ستاره‌ای درخشان را از دست داد

اتفاق روز شماره 257

اتفاق روز شماره 256

خانه مطبوعات و رسانه‌های ایران خواستار انتصاب معاون مطبوعاتی از جنس رسانه شد

رئیس مرکز حقوقی و امور مجلس وزارت علوم منصوب شد