بزرگنمایی:
روزهای سخت ۳۰۰ کارگر شرکت تولید روی بندرعباس یاد آور چربیدن ثروت به انصاف و عدل است ،چرا که مدیریت خصوصی امروز چرخ تولید روی را خوابانده و کمترین حقوق را به کارکنان پرداخت می کند.
به گزارش روزنامه دریای اندیشه؛ توقف تولید شرکت روی بندرعباس از شهریور امسال آغاز شد ؛ ابتدا گفتند برای تعمیرات و اورهال 15 روز کار تعطیل است و این دو هفته اکنون به چند ماه رسیده و امیدی برای فعالیت دوباره نیست.
البته همه مدیران شرکت یک دلیل برای این تعطیلی میآورند. "نبود خاک و مواد اولیه" ،صنعتی که 90 درصد مواد اولیه اش از خارج تامین میشود.
مالک اصلی شرکت روی بندرعباس ،فردی نام آشنا با سابقه در عرصه اقتصادی کشور است که سالها پیش شرکت آلومینیوم المهدی هرمزگان را خریداری کرد و مشکلات بسیاری را برای این صنعت بوجود آورد پس از موفق نشدن در غیر فعال کردن یکی از اصلی ترین نقاط استراتژیک اقتصادی ، امروز وارد بازی دیگری شده است.
یکی از منابع اگاه در گفتگو با خبرنگار ما می گوید : این فرد در همان زمان که شرکت آلومینیوم المهدی را خریداری کرد ، حدود 60 درصد از سهام شرکت روی بندرعباس را نیز خریداری کرده و باز هم به بهانه نبود مواد اولیه چرخ تولید این شرکت را متوقف کرد.
وی می گوید: از انجایی که سابقه وی در اخلال اقتصادی و فشار به نیروی کار بسیار بد است، برای مخفی کردن نام خودش تمام امورات شرکت را به داماد خود سپرده و وکالت تام داده است.
همه مزایا، حقوق و دستمزد کارگران را قطع کرده اند و تنها سه میلیون و 800 تومان حقوق ثابت میپردازند. کاهش حقوقها و دستمزدها باعث می شود تا کارگران هر از چندگاهی مقابل کارخانه تجمع کنند.
این فرد آگاه می گوید : چرا کارکنان این شرکت باید با بیست و سه سال سابقه کار حقوق ثابت و بدون مزایا بگیرد ،کارگران هر روز در محوطه کارخانه جمع میشوند و روزشان را شب میکنند و ناامید به خانه باز میگردند.
وی می گوید : تقریبا 7 ماه است که چرخ تولید شرکت روی بندرعباس که سومین شرکت بزرگ تولید کننده روی کشور است تعطیل شده و با توجه به وعده هایی که ازسمت استانداری هرمزگان داده شد ، اقدام امید بخشی انجام نشده است.
این منبع آگاه می گوید : یکی از دلایل خواباندن عمدی خط تولید، تقاضای غیر معقول شرکت از دولت است ، که فعلا به صورت صد در صدی اعلام نشده اما این تقاضا می تواند وارد کردن خاک بدون دادن گمرگیباشد و از طرفی هم دولت زیر بار حرف زور نمی رود و این وسط از کارگران و وضعیت بیکاری آنها به عنوان اهرم فشار و نارضایتی سو استفاده می شود.
سهامدار اصلی هلدینگ روی نیز پیش از این مالک آلومینیوم المهدی بندرعباس بود که در آن زمان و بلافاصله پس از تحویل ،بحران حقوق و تعطیلی شرکت پیش آمد. چرخه ای که در سه شرکت تحت مالکیت این سهامدار معادن فاریاب رودان، آلومینیوم المهدی و شرکت روی بندرعباس رخ داده است و در آینده نیز به احتمال زیاد در شرکت روی قشم تکرار می شود.
بهتر است دولت با ابلاغ بخشنامه ها و سیاست های حمایتی به فکر کارگران به ویژه پس از واگذاری باشد و از رها کردن آنها خودداری کند.
شرکت روی بندرعباس در منطقـه ویژه اقتصـادی خلیج فارس و در کنار مجتمع آلومینیوم المهـدی به مسـاحت 12 هکـتار واقـع شده اسـت.
از آنجایی که سید ابراهیم رئیسی ریاست محترم جمهوری در زمان ریاست قوه قضاییه با بسیاری از اخلال گران چرخ تولید مبارزه کرد، انتظار می رود ، با اینگونه افراد که سرمایه های کشور را به سمت نابودی و نا امیدی می برند نیز برخورد کنند و استانداری هرمزگان با کمک دستگاه قضایی جلوی سو استفادهای اشخاص سرمایه دار که به دنبال بد نام کردن دولت با فشار های گوناگون است را با جدیت تمام بگیرد.