چالشهای پیش روی دولت بایدن در سال 2022
بین الملل
بزرگنمایی:
هر دولتی در جهان آشفتگی هایی از دولت قبل را به ارث می برد اما ظاهرا جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا بیش از سهمش به ارث برده آنچنان که جیک سالیوان مشاور امنیت ملی دولتش در شورای روابط خارجی اذعان کرد دولت ترامپ چنان حفره ای در سراسر جهان ایجاد کرده که همچنان در تلاش برای خروج از آن هستیم.
هنگامی که بایدن در 2021 وارد کاخ سفید شد، آمریکا در تنگنای یک بیماری فراگیر جهانی (کرونا) قرار داشت و از کودتای نافرجام جان سالم به در برده بود که اکثر رهبران حزب جمهوری خواه هنوز هم از محکوم کردن آن خودداری میکنند.
به گفته استفان والت استاد دانشگاه هاروارد آمریکا، بایدن دروغگویی را در سال 2020 میلادی شکست داد و هنوز هم در حال شکست دادن اوست که از اعتراف به باخت منصفانه خودداری میورزد. در واقع، بایدن کشور را که در جنگی غیر قابل پیروزی غرق شده بود و هیچ راهی برای بیرون آمدن تمیز از آن وجود نداشت، تحویل گرفته بود.
روزنامه واشنگتن پست به قلم جنیفر روبین نیز در این باره می نویسد بایدن درحالی به ریاست جمهوری رسید که اتحادهای خارجی آمریکا دچار آشفتگی شده بودند، پایبندی آن به حقوق بشر تضعیف و تلاش هایش برای مقابله با چین بی اثر و تعهداتش در هاله ای از تردید فرو رفته بود.
به اعتقاد نویسنده واشنگتن پست، تئوری سیاست خارجی بایدن و گروهش مبتنی بر چند اصل فراگیر است. اینکه توان اقتصاد داخلی آمریکا به قدرت آن در عرصه بین المللی می افزاید و عدم وجود اتحادهایی که آمریکا حامی آنهاست، جهان را به جایی خطرناکتر و بحران زده تر تبدیل می کند و در مبارزه با چالش های دیروز، تهدیدهای مهم تر امروز مانند تروریسم سایبری، تغییرات آب و هوایی و چین نادیده گرفته شده است و با وجود وزارت امور خارجه بی انگیزه که از دولت ترامپ به ارث رسیده، با کمبود نیرو مواجه بوده و با توجه به همه گیری جهانی کرونا و رکود اقتصادی بین المللی، گروه بایدن زمان و تلاش قابل توجهی را صرف بازسازی ظرفیت دیپلماتیک خود کرده است.
دولت بایدن در سال نخست عمرش به معاهده آب و هوایی پاریس و سازمان جهانی بهداشت پیوست اما آیا قمار بایدن در زمینه خروج آشفته نیروهای آمریکایی از افغانستان نتیجه داشته است؟ از یک طرف اوضاع اقتصادی و انسانی فاجعه بار افغانستان منعکس کننده آسیب های انسانی مرتبط با جنگی شکست خورده است و خروج بایدن از این کشور به آشفتگی داخلی در این کشور منجر شده و دولت بایدن را در معرض قضاوت بین المللی و بی اعتباری به وعده هایش قرار داده است.
چالشهای پیش روی دولت بایدن در سال 2022
اکنون دولت بایدن در حالی وارد دومین سال ریاست جمهوری خود می شود که با چالش های بسیاری در عرصه سیاست داخلی و خارجی در سال 2022 مواجه خواهد بود.
بایدن در عرصه سیاست داخلی با چالش هایی همچون موج پایان ناپذیر کرونا، تورم مداوم، چشمانداز سخت انتخابات میاندورهای برای دموکراتها، وقوع بحران های انسانی تراژیک و احتمال جنگ داخلی در آمریکا در سال جدید میلادی مواجه خواهد بود.
با توجه به آنکه دموکراسی آمریکایی در داخل تحت فشار قرار دارد، اعتبار آمریکا به عنوان رهبر اتحاد بین المللی دموکراسی ها در سال آینده تیره و تار خواهد شد. اگر آمریکا نتواند انتخابات قابل اعتماد و مسالمت آمیزی را در داخل برگزار کند، پیروزی بزرگی را نصیب رقبا و دشمنان خود خواهد کرد و از این رو، توانایی بایدن در مدیریت چالش های داخلی بار دیگر در زمینه اثربخشی بین المللی وی تاثیرگذار خواهد بود.
چالش های سیاست خارجی بایدن در سال 2022 نیز رقابت با چین و روسیه و تداوم تنش با آنها، احیای برجام و تهدیدهای احتمالی رژیم اسرائیل و مساله بی اعتباری جهانی آمریکا خواهد بود.
موج پایان ناپذیر کرونا
شورای روابط خارجی آمریکا در تحلیلی درباره این چالش های می نویسد: در ماه جولای 2021 گمان می شد همه گیری ویروس کرونا در حال پایان است. دانشمندان با سرعت بی سابقه ای واکسن تولید کردند. تنها کار باقی مانده تزریق این واکسن ها به بازوی مردم بود اما رفتار مردم و ویروس این خوش بینی را به چالش کشید.
در کشورهایی که دارای منابع فراوان در تولید واکسن هستند، افراد بسیار زیادی از واکسیناسیون خودداری کردند. با این حال، اکثر کشورها نتوانستند واکسن کافی برای شهروندان خود دریافت کنند. مقصر این امر اقدام گروهی از کشورهای ثروتمند در احتکار واکسن برای مصارف داخلی بود.
- http://etefagherooz.ir , etefagheroozonline.ir , اتفاق روز , اخبارایران , نشریه اتفاق روز , رباط کریم , شهریار , اخبارروز , اتفاق روز آنلاین , اتفاق , حوادث روز , اسلامشهر , بهارستان , پرند , ایران , کردستان , زنجان , البرز , قزوین , تهران