جزئیات نتیجه سلول درمانی روی کرونا
پنجشنبه 8 خرداد 1399 - 16:25:00
|
|
دکتر حسین بهاروند در نشست تبادل تجربیات علم و فناوری جایزه مصطفی که امروز به صورت آنلاین برگزار شد، عنوان کرد: شیوع بیماری کووید 19 نگرانیها را در سطح دنیا به وجود آورده زیرا درمانی برای این بیماری وجود ندارد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان با اشار ه به برخی درمانهای ارائه شده توسط محققان برای کووید 19 گفت: ما هم توانستیم فاز اولیه سلول درمانی کرونا را آغاز کنیم؛ زیرا سلولهای بنیادی میتوانند با سیستم ایمنی بدن سازگاری پیدا کنند.
بهاروند با بیان اینکه در این مطالعات از سلولهای مزانشیمال که ضد باکتری و ضد ویروس هستند استفاده کردیم، بیان کرد: این سلولهای مزانشیمال میتوانند بافتها را ترمیم کنند و بلافاصله بعد از تزریق وریدی به بدن فرد، فعالیت خود را آغاز و خود را به ریه میرساند.
وی با اشاره به پژوهشهایی مبنی بر استفاده از سلولهای بنیادی برای کووید 19 گفت: اخیراً گزارشهایی مبنی بر مؤثر بودن سلول درمانی در افراد مبتلا به کرونا منتشر شده؛ از این رو درصدد برآمدیم تا با اخذ مجوزها از کمیته اخلاق پزشکی وزارت بهداشت کشور تحقیقات خود در زمینه سلول درمانی را آغاز کنیم و وارد کارآزمایی های بالینی شویم.
وی تاکید کرد: از سلول درمانی برای درمان بیماران مبتلا با علائمی چون کاهش سطح اکسیژن و بستر در ICU بیمارستانهای مسیح دانشوری و شریعتی استفاده کردیم. این بیماران 10-15 روز در بیمارستان مستقر بودند.
بررسی فاز اول سلول درمانی بیماران مبتلا به کووید 19 در کشور
بهاروند با اشاره به فاز اول سلول درمانی کرونا گفت: افرادی که در فاز اول بودند بین 18 تا 70 سال بودند که پس از تزریق سلولهای مزانشیمال مشاهده کردیم همه بیماران مداخله درمانی را تحمل کردند و یک روز بعد از تزریق واکنشهای آلرژیکی در آنها به وجود نیامد.
بهاروند خاطر نشان کرد: بعد از تزریق این سلولها میزان اکسیژن خون بیماران افزایش یافت و نتایج به دست آمده نشان داد که از 11 بیمار مورد کارآزمایی بالینی، 6 نفر آنها بهبود یافتند. البته افرادی که طی این تحقیقات جان خود را از دست دادند به دلایل بیماریهای دیگر همچون قلبی و عروق، آسم و … بود و دلیل فوت آنها سلول درمانی نبود.
برگزیده جایزه مصطفی (ص) عنوان کرد: یکی از محدودیتهای این طرح این است که گروه کنترل در فاز اول وجود نداشت که تفاوت آن با سایر روشهای درمان را مقایسه کنیم؛ اما بنا داریم گروه کنترل را در فاز دوم داشته باشیم.
به گفته وی، سلول درمانی یک درمان بالقوه است اما ادعایی نداریم که میتواند راهکار مناسبی برای درمان مبتلایان به کووید 19 و مفید باشد اما روش ایمنی برای درمان بیماری محسوب میشود.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان عنوان کرد: ما باید برای بهینه سازی تزریق تلاش کنیم؛ در فاز بعدی آزمایش بالینی تزریق سلولهای بنیادی ترشحات سلولها با رویکردهای متفاوتی دسته بندی شده اند؛ به طوریکه به واسطه این سلولهای تزریق شده به بیماری حمله میکنیم.
وی تاکید کرد: سلول درمانی یک قضیه ایمن است اما کارایی آن هنوز مشخص نیست.
http://etefagherooz.ir/fa/News/9774/جزئیات-نتیجه-سلول-درمانی-روی-کرونا
|