مدیران کشور در بحران کرونا حکمرانی کارشناسان بهداشتی را بپذیرند
سه شنبه 19 فروردين 1399 - 18:12:16

احمد قویدل مسئول روابط عمومی شبکه کمک (کمیته مقابله با کرونا) در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: شبکه کمک متشکل از مجموعه‌ای از شبکه‌های تخصصی سازمان‌های مردم نهاد و چند تشکل ملی است که پس از وقوع بحران کرونا در کشور داوطلبانه تشکیل گردید. البته گردهم آمدن این شبکه‌ها از زلزله کرمانشاه و با هدف مشارکت سازمان یافته در کمک به مردم آغاز گردیده بود اما ابعاد اجتماعی بحران کرونا شتاب بیشتری به این سازماندهی اجتماعی داد.

وی ادامه داد: نیاز به تشکیل شبکه کشوری پس از دعوت فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، برای حمایت و پشتیبانی سازمان‌های مردم نهاد از تلاش‌های دولت برای مهار کرونا احساس شد. بی تردید گفتمان مدنی و کارشناسی بهداشتی فرماندهی ستاد کرونای تهران در تشکیل این شبکه نقش مهمی را ایفا نمود.

قویدل تصریح کرد: این تجربه به خوبی نشانگر آن است که اعتماد مسئولین به سازمان‌های مردم می‌تواند چه نقش مهمی در توسعه فعالیت‌های اجتماعی و افزایش سرمایه اجتماعی و مشارکت مردم ایفا نماید. وزارت کشور در حوزه معاونت مشارکت‌های اجتماعی نیز با رویکردی مثبت از تشکیل داوطلبانه شبکه کمک استقبال نموده و این شبکه به عنوان یکی از اعضای کارگروه ملی مشارکت در مقابله با کرونا پذیرفته است. شبکه کمک بیش از 2000 سازمان مردم نهاد و پویش مردمی را پوشش داده و می‌تواند نقش مهمی در آگاه کردم مردم ایفا نماید. این شبکه برای پیشبرد اهداف تعریف شده که مبنای آن عبور از بحران کرونا با کمترین لطمه به مردم با محور پیشگیری است 4 کمیته تخصصی تعریف نموده که شامل: الف - کمیته تولید محتوا، آموزش و ترویج ب- کمیته تأمین منابع مالی و غیرمالی ج - کمیته پشتیبانی از طرح‌ها و توزیع منابع د- کمیته دیده‌بانی، مطالبه‌گری و تعامل است.

وی ادامه داد: همچنین شبکه کمک، واحد روابط عمومی را نیز در ساختار خود پیش بینی نموده که دو وظیفه اطلاع رسانی در حوزه شبکه اجتماعی و ارتباط با رسانه‌های گروهی کشور را عهده دار است. مستندسازی فعالیت‌های شبکه نیز از وظایف این واحد است که هر روز با اخذ گزارش‌ها به صورت یک کتاب مجازی به روز رسانی می‌شود. بر اساس تصمیم شورای راهبردی این شبکه روزهای شنبه گزارش هفتگی فعالیت‌های این شبکه جهت اطلاع عموم منتشر و در اختیار رسانه‌های گروهی قرار می‌گیرد.

قویدل در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر اینکه منابع مالی این شبکه چگونه تأمین می‌شود، گفت: سازمان‌های مردم نهاد عضو شبکه‌ها اولین کمک‌ها را به شبکه نمودند و سه حساب بانکی از سه سازمان مردم نهاد با اخذ مجوز از جمعیت هلال احمر به صورت ویژه برای دعوت عام از مردم برای کمک به این شبکه اختصاص یافته است.

وی اظهار داشت: شرایط کشور بسیار حساس است. عبور از بحران کرونا در کشور و در جهان نیازمند سیاست‌گذاری‌های درست از طرف دولت‌ها و همکاری همه جانبه مردم است. بزرگترین مخاطره در بحران شیوع یکی بیماری خطرناک که شدت سرایت آن بسیار بالا است ماجراجویی مدیران سیاسی و اقتصادی کشور است. مسئولین کشور از بالاترین مقام اجرایی دولت تا دهیار باید باور کنند و بپذیرند که به توصیه‌های کارشناسان بهداشتی و متخصصین شیوع بیماری عمل کنند.

قویدل افزود: شبکه کمک بر این اعتقاد است که مدیران دولتی باید برای اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی راه حل پیدا کنند، نه آنها را بررسی کنند. باید باور داشته باشند که اگر ارشدترین مدیر کشور هم باشند، کارشناس شیوع بیماری نیستند. بهترین راه مقابله با کرونا قرنطینه است. اگر دولت از نظر مالی این ظرفیت را ندارد که با شرایط قرنطینه کامل از مردم حمایت مالی کند، به همین شرایط حداقلی مقابله با بیماری منحوس کرونا که شامل تعطیلی واحدهای صنفی و مدارس و دانشگاه‌ها و طرح فاصله گذاری اجتماعی است، وفادار بماند.

وی ادامه داد: برای مردم و مسئولین به خوبی نتایج اجرای این طرح آشکار شده و بار بیمارستان‌ها کاهش قابل ملاحظه‌ای پیدا کرد. کادر درمان تازه نفس کشیده است، انصاف نیست با تصمیم گیری های سیاسی یا اقتصادی این دستاورد بزرگ را از بین برد.

قویدل افزود: شبکه کمک تا کنون سه نامه سرگشاده به رئیس جمهور نوشته و ارتباط و تعامل نزدیکی با دستیار اجتماعی رئیس جمهور و سخنگوی دولت بر قرار نموده است. در این نامه‌ها تلاش شده است مطالبات مردم از جمله خواست حداکثری قرنطینه برای قطع زنجیره انتقال بیماری و همچنین توجه دولت به وضعیت معیشت مردم در دوران خانه نشینی منعکس گردد.

وی گفت: رفع فیلترینگ و افزایش پهنای باند اینترنت در دسترس مردم نیز از در خواست‌های مهم شبکه کمک از رئیس شورای امنیت ملی کشور است. شبکه کمک در راه شکستن تحریم‌های یکجانبه و غیر انسانی آمریکا علیه مردم ایران، خود را همراه دولت می‌داند.

قویدل افزود: متأسفانه طی سه روز که دوباره در سایه صحبت‌های متناقض مسئولین، خیابان‌ها مملو از ماشین شد. برخوردهای متفاوت و متناقض با مردم آنها را سردرگم می‌نماید. اضافه نمودن صفت‌هایی مانند هوشمند، به فاصله گذاری اجتماعی اساساً نقض غرض است. واحد فاصله متر است و فاصله یک و نیم متر تا دو متر نیازمند سنجش فاصله با متر است. این معیارها بهداشتی و قاطع است. با هوش نمی‌توان واحد سنجش فاصله را تغییر دارد.

وی تصریح کرد: نامه‌های سرگشاده اصولاً از ابزارهای مردم، جامعه مدنی و سازمان‌های مردم نهاد برای جلب توجه مسئولین به خواسته‌ها و مطالباتشان است. ضمن درک شرایط سخت مسئولین بهداشتی کشور این شیوه گفتگوی مسئولین طراز اول کشور موجب سردرگمی و تشتت فکری در بین مردم می‌شود. هم در خانه بمانید. هم در خانه نمانید یک بلاتکلیفی عمومی ایجاد می‌نماید.

قویدل ادامه داد: بیماری فرصت‌طلب کرونا به سادگی از این منافذ در مواضع وارد می‌شود و از مردم قربانی می‌گیرد. سیاستمداران کشور، مسئولین امنیتی و همچنین صاحبان صنایع و اصناف باید حکمرانی موقت کارشناسان بهداشتی و متخصصان شیوع بیماری‌ها را بپذیرند. اظهار نظرهای غیر علمی که در هیچ نقطه‌ای از جهان سابقه اجرایی هم ندارد فقط ماجراجویی و فرضیه پردازی‌هایی است که همانطور که رئیس قوه قضائیه گفتند بازی با جان و سلامت مردم است. برای نمونه اینکه با سادگی و بدون شناخت علمی از کارکرد یک ویروس علاقه مند به اجتماعات مردم! بگوییم مردم باید یاد بگیرند با کرونا زندگی کنند! اظهارنظرهای بی پایه و غیر علمی است که اول اصل را بر بازگشایی مراکز تجاری قرار داده است بعد تلاش می‌نماید با ادبیات اجتماعی آن را توجیه نماید.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد که وزارت بهداشت در شرایط خطیر و ضرورت انتقال نظریه‌های کارشناسی بهداشتی به مردم از ظرفیت شبکه بی نظیر و بی‌بدیل بهداشت کشور که از بزرگ‌ترین شهرها تا روستاهای کوچک را در کشور پوشش می‌دهد، استفاده صحیح و اصولی نماید. این شبکه بهداشتی از افتخارات ایران در عرصه بین‌المللی است و بارها کارهای بزرگ بهداشتی را با موفقیت به سر انجام رسانده است.

قویدل افزود: شبکه کمک با نقطه نظرات معاون بهداشتی وزیر بهداشت در رابطه با ضرورت ایجاد محدودیت‌های جدی برای خروج از منزل و تداوم تعطیلی‌ها بسیار موافق است. اگرچه این اظهارات تحت عنوان نظر شخصی اعلام شده است این توقع را از وزیر بهداشت داریم که کمک نمایند نظرات کارشناسان بهداشتی و شیوع بیماری‌ها و در رأس آنها معاون بهداشت وزارتخانه مقابله با کرونا را رهبری نمایند. این شبکه دارای کارشناسان آموزش دیده‌ای است که می‌توانند با رهنمودهای راهبردی از شیوع بیماری جلوگیری نمایند.

http://etefagherooz.ir/fa/News/8244/مدیران-کشور-در-بحران-کرونا-حکمرانی-کارشناسان-بهداشتی-را-بپذیرند
بستن   چاپ