پیشرفتهای حوزه نظامی را باید به بخشهای اقتصاد و فرهنگ تسری دهیم
دوشنبه 20 آبان 1398 - 14:27:36
|
|
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در همایش ملی حکمرانی اسلامی که صبح امروز (دوشنبه) در دانشگاه دفاع ملی برگزار شد، با گرامیداشت ایام مبارک ربیع و میلاد با سعادت پیامبر اسلام و امام جعفر صادق گفت: در هر جامعه ای به دلیل آنکه هر انسانی استدلال متفاوتی دارد، گروه های اجتماعی مختلفی فارغ از دولت مستقر آن شکل گرفته و کارکردهای خود را دارد.
وی افزود: یک گروه از این گروه های اجتماعی نخبگان هستند که به دلیل استعداد خود تولید علم و دانش می کنند. گروه دیگر صاحبان صنعت بوده و در تمامی حوزه های اقتصادی فعال هستند. گروه دیگر نظامیان هستند. بخش دیگر گروه مستضعفان هستند که به دلیل سن یا وضعیت معیشتی احتیاج به کمک دارند. آنچه همیشه در جامعه و بحث حکمرانی مطرح بوده این است که چگونه این گروه ها را با هم هماهنگ کرد و با ایجاد هم افزایی به یک انسجام ملی دست یافت و پیشرفت کشور را تضمین کرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: تجربه نشان داده که لیبرالیسم غربی توان انسجام بخشیدن به مردم را ندارد و پیشرفت و تعالی بشر را تضمین کند. حکمرانی مناسب مدنظر ما در کشور ایجاد منظومهای برای تعالی بشر و پیشرفت کشور است.
سرلشکر رضایی ادامه داد: هیچ نقطه از اهالی بشر نیست که موجب اقدامات جمعی نشود و باید حکمرانی مطلوب تحرک بخشی جامعه را تضمین کند. البته تجربه ثابت کرده که گاها برخی حکمرانی ها وضعیت را بدتر کرده اند و باید در حوزه رهبری ظرفیت و قابلیت فردی و سازمانی مورد نظر باشد تا حکمرانی مطلوب باشد و جامعه را توسعه دهد.
وی اظهار داشت: این ظرفیت و قابلیت فردی و سازمانی باید در حوزه رهبری، مردم و مدیریت مورد توجه قرار بگیرد تا به یک حکمرانی مطلوب و سالم برسیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: ظرفیت رهبران باید شناخته شود و هر فردی نمی تواند حکمران باشد. قابلیت حکمرانی نیز اندیشه، رویکرد و منش آنان است. با نگاهی به پیش از انقلاب می بینم این ظرفیت و قابلیت وجود نداشت. بعد از انقلاب هم وضعیت بسیار بهتر شده ولی هنوز ایراداتی در این زمینه ها است.
رضایی اضافه کرد: مشکل ما در منظومه حکمرانی کشور به وجود برخی مشکلات در حوزه مدیریت بازمی گردد. رهبری و مدیریت جهادی در حقیقت با سه مولفه دین خدا، مردم و جهاد و فعالیت جهادی کار دارد. وقتی این سه رکن را در جامعه مطالعه می کنیم متوجه می شویم که هر سه وجود دارد ولی در برخی امورات مانند اقتصاد و فرهنگ دقیقا پیاده نشده اند.
وی گفت:مشکل ما از مفهوم ولایت شروع می شود و برخی هنوز در کشور ما مفهوم ولایت را درک نکرده اند. مفهوم ولایت در اندیشه رهبری یعنی همبستگی، با هم راه رفتن و با هم به مقصد رسیدن.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: حکمرانی دو وجه مدیریت و رهبری دارد. در بنگاه ها هیئت مدیره نقش رهبری دارد و مدیرعامل آن نقش مدیریت را دارد. اگر میان این دو بخش همبستگی نباشد، بنگاه مشکل پیدا می کند و همین موضوع بحث دوری از ولایت است.
رضایی اظهار داشت: چرا امروز در کشور از لحاظ امنیتی وضعیت خوبی داریم. وقتی موشک بومی ما هواپیمای پیشرفته آمریکایی را می زند و در مقابل واشنگتن هیچ غلطی نمی کند، این به معنی اقتدار ولایت است. شکوهی که امروز به دست آوردهایم بحث اقتدار ولایت است.
وی تصریح کرد: پیشرفت هایی که در حوزه نظامی و امنیتی داشتهایم به دلیل داشتن الگوی موفق و خوب حکمرانی بوده است. اگر این مدل را در حوزه اقتصاد و فرهنگ تسری دهیم، مشکلات در سایر بخش ها حل شده و کشور توسعه می یابد. ما باید در کشور یک مدل واحد حکمرانی داشته باشیم تا در همه زمینه ها مانند بخش دفاعی رشد کنیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما باید به این نکته برسیم که دلایل پیشرفت را یافته و با الگوگیری از آن، بخش هایی که پیشرفت نکرده ایم را توسعه دهیم.
رضایی افزود: مشارکت دادن جدی مردم در اداره کشور، باعث رشد ما در حوزه دفاع و امنیت شد. وقتی به مردم میدان و اختیار دادیم، پیشرفت کردیم. چرا سرمایه را در اختیار مردم قرار ندهیم؟ مردم اکوسیستم شهرها و کشورها هستند و با اصلاح حکمرانی میتوان کشور را توسعه داد.
وی تصریح کرد: آنجا که مشکل داریم، باید دلایلش را بشناسیم و از تجارب موفق، در آن حوزهها استفاده کنیم. ما امروز تجارب بسیار خوبی در حکمرانی مطلوب در برخی حوزه ها داریم که از دوران صفویه بی نظیر است و میتوانیم از تجارب آن در سایر بخش ها که مشکل داریم استفاده کنیم. باید نیروی انسانی را تربیت و برای حکمرانی آماده کرد.
سردار رضایی خاطرنشان کرد: مشکل ما وجود چند الگوی حکمرانی در کشور است که باید آن را واحد کنیم تا کشور توسعه یابد.
http://etefagherooz.ir/fa/News/6772/پیشرفتهای-حوزه-نظامی-را-باید-به-بخشهای-اقتصاد-و-فرهنگ-تسری-دهیم
|