حضور در ائتلاف آمریکا در خلیج فارس مورد توجه آلمان نیست
يکشنبه 20 مرداد 1398 - 10:12:11
|
|
دولت انگلیس 13 تیرماه امسال یک فروند نفتکش حامل محموله نفت ایران (گریس یک) را در آب راه بین المللی جبل الطارق به عنوان اقدامی مغایر با اصول حقوقی ناظر بر روابط بین الملل و در راستای جلب رضایت دولت ترامپ توقیف کرده و خدمه این نفتکش همچنان در بازداشت بسر می برند.
پس از آن نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد که کشتی انگلیس به نام «استِنا ایمپرو - stena impero» هنگام عبور از تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین المللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شده است.
«جرمی هانت »وزیر خارجه سابق انگلیس ضمن آنکه اقدام ایران را غیر قانونی قلمداد کرد، خواستار آزادی فوری کشتی و 23 خدمه آن شد. هانت همچنین از طرح ایجاد ائتلاف دریایی اروپا در منطقه خلیج فارس خبر داد که مأموریت حفاظت از کشتی های تجاری در این منطقه را برعهده خواهند گرفت.
در عین حالی که درخواست انگلیس با مخالفت برخی کشورهای اروپایی روبرو شد، آمریکا نیز داعیه فرماندهی ائتلاف دریایی در خلیج فارس را سر داد که بار دیگر با مخالف شمار زیادی از کشورهای اروپایی مواجه شد.
آلمان تنها کشوری که آمریکا بطور جداگانه و مستقیم دست همکاری بسویش دراز کرده بود به مشارکت و همکاری در ائتلاف دریایی خلیج فارس به فرماندهی واشنگتن پاسخ «نه» داد. «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان که سکان دستگاه دیپلماسی این کشور را در دست دارد بدون هیچ ابهامی اعلام کرد که برلین در ائتلاف دریایی آمریکا در منطقه خلیج فارس شرکت نخواهد کرد.
«پیتر فیلیپ» کارشناس و تحلیلگر آلمانی مسائل خاورمیانه درباره پاسخ رد آلمان به انگلیس در خصوص حضور در ائتلاف دریایی خلیج فارس به خبرنگار مهر گفت: بخش عمده ای از ناآرامی ها اخیر به سیاست ضد ایرانی آمریکایی ها برمی گردد، بخصوص از زمانی که واشنگتن بطور یکجانبه از توافق هسته ای ایران خارج شد.
فیلیپ در ادامه افزود: آلمان با این سیاست موافق نیست-حداقل تاکنون چنین بوده است- شرایط کنونی بگونه ای نیست که بتوان سیاست واشنگتن را تغییر داد. در عین حال باید به این نکته نیز توجه داشت که هرگونه همکاری با آمریکا در این زمینه فاجعه آمیز خواهد بود.
وی یادآور شد: روابط تجاری آمریکا از جمله دلایلی است که برخی از کشورها را بخاطر منافع شان مجبور به همسویی با سیاست های واشنگتن در قبال ائتلاف دریایی کرده تا جایی که آماده اعزام نیرو به خلیج فارس تحت فرماندهی آمریکا شده اند. درست همانند آنچیزی که در زمان «جرج بوش» رئیس جمهوری پیشین آمریکا روی داد.
تحلیلگر آلمانی مسائل خاورمیانه درخصوص حضور احتمالی آلمان در خلیج فارس تحت عنوان پذیرش مسئولیت در حل و فصل بحران های بین المللی گفت: آلمان همواره برای حضور در بسیاری از مناطق دنیا با هدف تامین امنیت، ثبات و صلح آماده بوده و هست. از افغانستان گرفته تا مناطق مختلفی از آفریقا شماری از نیروهای آلمانی مستقر هستند، اما از همان ابتدا اعلام کرد که موضوع حضور در خلیج فارس متفاوت است.
فیلیپ همچنین خاطر نشان کرد: اعزام نیروهای دریایی آلمان یا نیروهای دریایی اتحادیه اروپا به خلیج فارس تنها سبب افزایش تنش و ایجاد درگیری های بیشتر می شود و این چیزی نیست که مورد علاقه و خواسته اتحادیه اروپا و کشورهای دیگر باشد.
وی افزود: اینکه انگلیس بعنوان کشوری که بزودی اتحادیه اروپا را ترک می کند قویا بر حضور نیروهای اتحادیه اروپا در خلیج فارس اصرار دارد بسیار نامعقول و نسنجیده است. این امر صرفا حرف شنوی محض از آمریکا است، امری که ربطی به اتحادیه اروپا و سیاست های آن ندارد.
این کارشناس خاورمیانه که دارای 23 سال سابقه حضور در رسانه های منتخب و برتر آلمان همانند دویچه وله است درباره سیاست های آتی اتحادیه اروپا درخصوص تشکیل ائتلاف دریایی در خلیج فارس گفت: موقعیت کنونی تا حد زیادی یادآور تنش هایی است که پیش از توافق هسته ای با ایران بوجود آمده بود. در آن زمان واشنگتن دست به تهدید تهران زد، اما اروپا هشدار داد که آمریکا نباید اشتباه زمان جنگ عراق را بار دیگر تکرار کند.
وی افزود: تذکرات و موارد مطرح شده اروپا در قبال فعالیت های هسته ای ایران در نهایت منجر به تحقق توافق هسته ای با این کشور شد. اگر خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته ای با ایران نبود، اگر اعمال تحریم های جدید نبود و اگر اعمال فشارهای دیگر بر تهران نبود، هم اینک شاهد تنش و درگیری ها در خلیج فارس نبودیم. به هر روی اتحادیه اروپا نباید دست از تلاش برای تغییر سیاست های آمریکا بردارد.
http://etefagherooz.ir/fa/News/4672/حضور-در-ائتلاف-آمریکا-در-خلیج-فارس-مورد-توجه-آلمان-نیست
|