به گزارش اتفاق روز ، دومین جلسه کمیته استانی انتقال خون با هدف گسترش طرح هموویژلانس و مدیریت مصرف خون در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران در سالن اجتماعات کتابخانه دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.
در این جلسه علی اکبر پورفتح اله مدیر عامل سازمان انتقال خون، مدیریت خون بیمار را دارای سابقه ای 10 ساله دانست و گفت: این دیدگاه پس از قطعنامه سازمان جهانی بهداشت در سال 2010 برای درمان و مراقبت بهتر از بیماران جایگزین انتقال خون لیبرال شده است.
وی با اشاره به این واقعیت که هزینه های عوارض انتقال خون 5 برابر هزینه های تولید فرآورده است، افزود: انتقال خون محافظه کارانه می تواند به اقتصاد سلامت کمک کند.
مدیر عامل سازمان انتقال خون تاکید کرد: در نظام سلامت باید هزینه ها اثر بخش و دستورالعمل ها مبتنی بر هزینه فایده باشد و درمان کاراتر عرضه گردد.
پورفتح اله با اشاره به این واقعیت که سالمندی جامعه افزایش هزینه های سلامت و کاهش اهدای خون را در پی دارد، گفت: برای پیشگیری از ایجاد بحران در فرآورده های مورد نیاز سالمندی استفاده بهینه از منابع را بهبود ببخشیم.
وی با استناد به تحقیقی که در نیوانگلند ژورنال منتشر شده است، افزود: این پژوهش نشان می دهد 30 تا 40 درصد هزینه ها با مصرف نامناسب از دست می رود و اگر این هزینه ها به خوبی مدیریت شود به نظام سلامت باز می گردد و نیاز به افزایش بودجه سلامت نخواهد بود.
پورفتح اله با اشاره به چرخه سه گانه کم خونی، خونریزی، انتقال خون، گفت: بهینه سازی این چرخه با درمان آنمی بیمار، جلو گیری از خونریزی قابل کنترل و کاهش میزان نیاز به انتقال خون صرفه جویی هنگفتی در پی دارد که البته هریک نیازمند در نظر گرفتن خدمات، تجهیزات مورد نیاز و تعرفه ای برای انجام خدمات مربوط به آن است که در نهایت به نفع نظام سلامت و بیمار خواهد بود.