یک مقام مسئول که خواست نامش ذکر نشود در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره نابسامانیهایی که در بازار به وجود آمده است، توضیح داد: در عرضه این کالا مشکل وجود دارد؛ تا زمانی که قیمت گوشت وارداتی حدود 29 تا 30 هزارتومان باشد با این چالش در کشور مواجه هستیم.
وی اضافه کرد: تا هر زمان که گوشت به این نرخ توزیع شود بازهم صف ایجاد میشود ضمن اینکه خیلی از آنهایی هم که در صف میایستند، مصرف کنندگان نهایی نیستند بلکه افراد سودجو هستند. به عنوان مثال کارکنان رستورانها با مراجعه به مراکز عرضه، گوشت تنظیم بازاری دریافت میکنند. که البته میزان آن قابل توجه نیست اما در مواردی میزان قابل توجهی گوشت از چرخه توزیع خارج میشود.
این مقام مسئول ادامه داد: دولت نمیتواند به ازای هر یک نفر، یک مأمور بگذارد که توزیع را کنترل کند. بدلیل وجود ارز دولتی در این کالا، خارج کردن گوشت تنظیم بازاری از شبکه توزیع، صرفه اقتصادی دارد و سود آن هم خیلی هم بالاست. به اعتقاد بنده به عنوان یک کارشناس نباید ارز 4200 تومانی برای واردات گوشت اختصاص یابد، چون متأسفانه به دست جامعه هدف و افراد نیازمند کمتر میرسد.
وی درباره اینکه آیا به نهادههای دامی نیز نباید این ارز تعلق بگیرد؟، گفت: درباره نهاده شرایط توزیع متفاوت و کنترل آن راحت تر است. نهادههای دامی وارداتی در تولید دام سبک و سنگین و گوشت قرمز نقش کمتری دارد. اما در تولید مرغ سهم بسزایی دارد (70 درصد) و در صورت حذف ارز دولتی از واردات این نهادهها، قیمت مرغ به صورت جهشی افزایش مییابد، که به زیان مصرف کنندگان است.
این منبع آگاه گفت: در گذشته فاصله بین قیمت گوشت وارداتی و گوشت داخلی حدود 5 تا 6 هزار تومان بود و مردم میگفتند برای این میزان صرف ندارد که در صف بایستند اما الان آنقدر تفاوت قیمت زیاد شده که تجارت میکنند و هر چقدر گوشت عرضه شود خریدار دارد چون عدهای آن را میخرند و در جاهای دیگر به فروش میرسانند. بنابراین ارز 4200 تومانی باید از واردات گوشت حذف شود. و دولت به هر شکل دیگری که میتواند از مردم حمایت کند و برای آن مبلغ برنامهریزی کند.