به گزارش خبرنگار مهر، مهدی پیرصالحی، صبح شنبه در مراسم معرفی و تقدیر از توانمندی های صنعت داروسازی و مکمل تغذیه ای در کشور، که با حضور وزیر بهداشت، در محل هتل المپیک تهران برگزار شد، افزود: نیاز دارویی کشور، بدون حمایت از صنعت داروسازی، قطعا دچار مشکل و آسیب خواهد شد.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: داروهای تولید داخل با کمترین ارز ممکن که در حدود 600 تا 700 میلیون دلار است، عمده نیاز کشور را تامین میکنند و اگر تولید داخل نبود، شاید با 10 برابر این مبلغ نیز توان اداره بازار دارویی کشور وجود نداشت.
پیرصالحی ادامه دادد: صنعت داروسازی ایران یکی از صنایعی بوده که در چهل سال اخیر با زحمات دست اندرکاران صنعت داروسازی و مدیران سازمان غذا و دارو موفق بوده است. در ابتدای انقلاب صنایع فقط 25 درصد نیاز کشور را تامین میکردند و بقیه محصولات دارویی وارداتی بود. در زمان جنگ، کارخانجات داروسازی جدیدی تاسیس شد که یکی از افتخارات کشور محسوب میشود. همچنین هر ساله تعداد اقلام زیاد دارویی توسط این شرکتها مورد تحقیق قرار گرفته و وارد بازار دارویی کشور شده است.
وی ادامه داد: سال 97 یکی از سخت ترین سالهای صنعت داروسازی کشور بوده، اما با وجود همه سختیها و مشکلاتی که وجود داشت، کمترین کمبود داروها مربوط به داروهای تولید داخل بوده است. یعنی شرکتهای داروسازی با همه مشکلات تحریمها، فعال بودند. این نشان میدهد که اگر ما صنعت داخلی داروسازی را تقویت نکنیم، در شرایط حساس و تحریمها دچار مشکل میشویم.
معاون وزیر بهداشت بیان کرد: سال آینده ممکن است سال سختی برای صنعت داروسازی باشد، اما توان داخلی کشور میتواند ما را از این مشکلات نجات دهد.
پیرصالحی گفت: خوشبختانه شرکتهای دارویی برای تامین اقلام نیز خوب کار کردند و امیدواریم با توجه به گزارشهایی که داریم حداقل برای 6 ماهه ابتدایی سال 98 نیز کمترین کمبودها را در حوزه دارو داشته باشیم.
رئیس سازمان غذا و دارو اظهار داشت: در سالهای پس از انقلاب، رشد صنعت داروسازی علاوه بر رشد تعداد کارخانههای دارویی، وارد حوزههای جدید دارویی مانند بایوتک و نانوتکنولوژی شد که در این حوزهها نیز توانستیم بدرخشیم و جزو کشورهای اول منطقه باشیم. در حوزه بایوتک با بیش از 22 قلم داروی بایوتک در بازار دارویی حضور داریم. اگر این داروها را به صورت تولیدی نداشتیم و مجبور بودیم آنها را وارد کنیم به حدود یک میلیارد دلار ارز اضافه نیاز داشتیم.
وی افزود: یکی از مشکلاتی که صنعت داروسازی همواره با آن مواجه بوده، قیمت گذاری دارو توسط سازمان غذا و دارو است. هرچند این وظیفه بر حسب قانون بر عهده سازمان غذا و دارو گذاشته شده است. در برخی سالها سخت گیرانه عمل شده و این سخت گیری صنعت را با مشکل مواجه کرده است. در دوره اخیر تلاش کردیم قیمت گذاری را مورد نظر قرار بدهیم و اصلاح قیمتها را با توجه به شرایط بازار انجام دهیم. همچنین فرآیند قیمت گذاری را بررسی میکنیم که اگر بشود به بخشهای خارج از سازمان واگذار کنیم.