به گزارش خبرنگار مهر، بررسی روند افزایش قیمت برق طی سال های اخیر نشان می دهد که وزارت نیرو طی سال های 93 تا 97 چهار مرتبه تعرفه های برق را افزایش داد، اما هیچگاه بین مشترکین کم مصرف و پرمصرف تفاوتی قائل نشد. این در حالی است که صحبت های اخیر وزیر نیرو نشان داده است که این دفعه این وزارتخانه عزم جدی بر افزایش قیمت غیریکنواخت بین مشترکین دارد. شیوهایی که کاملا منطبق بر تجربیات جهانی بوده و باید مورد حمایت و تصویب قرار بگیرد.
در اسفندماه سال 1392 وزارت نیرو توانست مجوز 24 درصد افزایش قیمت برق را از هیات دولت دریافت کند. این وزارتخانه پس از دریافت مجوز چند سناریو را برای افزایش بهای برق در پیش رو داشت. ساده ترین راه ممکن این بود که افزایش قیمت را به همه بخش ها اعم از خانگی و صنعتی و به طور یکسان اعمال کند. اما از آنجایی که بر خلاف کشورهای پیشرفته، قیمت برق صنعتی ایران گرانتر از بخش خانگی بود، در درجه اول این وزارتخانه تصمیم گرفت که متوسط بهای برق خانگی را 50 درصد و بخش صنعتی را 10 درصد افزایش دهد. این شیوه افزایش قیمت منجر به حمایت از بخش تولید شده و زمینه رونق این بخش را برای سال های آتی فراهم می کرد.
همچنین در اسفندماه سال 92، میزان افزایش برق خانگی به طور یکسان برای همه مشترکان اعمال نشد بلکه شیوه افزایش قیمت به گونه ای بود که مشترکین پرمصرف با درصد افزایش قبض بیشتری روبه رو شدند. اما پس از زمان کوتاهی این اقدام توسط رییس جمهوری باطل و درصد افزایش قیمت برق برای همه مشترکین و حتی بخش خانگی و صنعت یکسان و برابر 24 درصد در نظر گرفته شد.