چند کلام با دانش آموزان به ویژه پسرها
دوشنبه 16 آبان 1401 - 10:06:17

برقراری امنیت پایدار در جامعه مسئولیت خطیری است که همه افراد جامعه در آن نقش دارند؛ تردیدی وجود ندارد که در هر جامعه‌ای فقط افراد مجرم و تبهکار هستند که از فقدان نظم و امنیت خشنود خواهند شد. پلیس جمهوری اسلامی ایران به عنوان متولی اصلی نظم و امنیت، تنها با همکاری و مشارکت دلسوزانه و همه‌جانبه اقشار مختلف جامعه قادر خواهد بود تا با جرایم و ناهنجاری‌ها مقابله کرده و مجرمان و تبهکاران از یک سو و دشمنان مروج ناامنی را از سوی دیگر مأیوس نماید.

دانش‌آموزان طیف وسیعی از جامعه هستند که سهم بسیار زیادی در تولید امنیت دارند و پلیس همواره تلاش نموده است تا از طریق وزارت آموزش و پرورش تعامل خوبی با آنان برقرار سازد. از طرف دیگر افراد سودجو و خودفروخته نیز تلاش می‌کنند تا با سوء استفاده از این طیف وسیع، جامعه را به سمت ناامنی سوق داده و به اصطلاح از آب گل‌آلود ماهی بگیرند.

در این نوشتار تلاش می‌کنیم تا مهم‌ترین آسیب‌هایی که شما دانش‌آموزان عزیز را تهدید می‌کند، بررسی نموده و نکاتی را به منظور پیشگیری از این آسیب‌ها با بیانی ساده و دوستانه ارائه کنیم. یقین بدانید که پلیس، دغدغه‌مند سلامت جسم و روح شما در تمام دوران زندگی و فراتر از دوران تحصیل است؛ چرا که سلامت شما سلامت خانوادهی آیندهی شماراتضمین می‌کند و سلامت خانوادهی شما هم ضامن سلامت و امنیت جامعه است.

چه آسیب‌هایی ممکن است یک دانش‌آموز پسر دبیرستانی را تهدید کند؟

مصرف سیگار و مواد مخدر:

«مسیر مدرسه به خانه، کم نیاوردن جلوی دوستان، احساس بزرگ شدن و در ادامه سیگاری شدن و ...»

 شاید این جمله‌های نصفه و نیمه، الآن برای خیلی از سیگاری‌ها یادآور خاطراتی تلخ باشد. آنها نمی‌خواستند سیگاری بشوند؛ اما شده اند و حالا باید به جز تحمل عوارض مصرف سیگار، با هر خبر و مقاله‌ای در مورد این عوارض تنشان هم بلرزد. تازه اگه این سیگاری شدن مقدمه مصرف مواد و اعتیاد شده باشد که دیگه واویلا...     فقط یه «نه» محکم و قاطع، می‌توانست همه چیز را عوض کند؛ ولی ...

اما آنهایی که تا الآن سیگار نکشیدند، به نفعشان است که بازم به دنبال آن نروند؛ باور کنین که نکشیدن سیگار خیلی راحت‌تر از ترک آن  است.

در مورد مواد مخدر و روانگردان هم در رسانه‌ها خیلی چیزا خواندید و دیدید و شنیدید؛ احتمالاً شنیدید که همه افراد معتاد دوست داشتند تفریحی مصرف کنند؛ اما واقعاً چی شد که نتوانستند؟ ما به شما می‌گوییم:

 اعتیاد فرایندی دارد که برای جسم همه افراد کم و بیش یکسان است و تفاوت‌ها آن قدر نیست که بتوان گفت فرد خاصی در برابر اعتیاد مصونیت دارد. شاید مشکل اصلی این باشد که برخی می‌خواهند هر چیزی را خودشان تجربه کنند.

می دانید کسی که بخواهد مصرف مواد را تجربه کند اما معتاد نشود مثل کیست؟ مثل یک فرد عادی است که پشت به دره‌ای عمیق و لبهی پرتگاه ایستاده و فقط پنجه‌‌ پایش روی زمین است و مثل فنر بالا و پایین می پرد...                                                                              

چقدر خوبه که آدم جلوی مثلاً دوستانش کم نیاورد ... اما چگونه؟ این گونه که محکم و قاطع بتواند تعارف مستقیم یا غیر مستقیم آنها را رد کند و ...

نزاع و درگیری:

«اگه مردی بیرون مدرسه وایستا ...»؛ این جمله‌ای است که می تواند مقدمه یک دعوای حسابی باشد؛ دعوایی که سرنوشتش معلوم نیست... ممکن است به یک دوستی پایدار ختم بشود یا خدای ناکرده به سیاه‌پوش شدن یک یا دو خانواده. شاید هم هیچ کدام از اینها... ولی هر چی هست ممکن است با یک حرف رکیک یا حتی یک اشتباه کوچک شروع بشود.

همون‌طور که ممکن است دلایل زیادی برای شروع یک درگیری وجود داشته باشد، دلایل زیادی هم وجود دارد که ثابت کند این کار با عقل مغایرت دارد. چند مورد از این دلیل‌ها را ما به شما می گوییم؛ هر چند بیشتر شما خودتان در این قضایا استاد هستید.

  1. یه جرقه‌ کوچک می‌تواند باعث بزرگ‌ترین آتش‌سوزی‌ها بشود...
  2. هیچ تضمینی وجود ندارد که یک بزن بزن معمولی، به یک قتل یا نقص عضو دائم منجر نشود.
  3. یک درگیری می تواند موجب یک کینه دیرینه بشود و روان آدم را تا مدت‌ها به هم بریزد.
  4. یه نزاع و درگیری می‌توانهدسابقه‌ی فرد را خراب کند و زمینه‌ای برای بروز هنجارشکنی‌های بیشتر بشود.
  5. راه‌حل‌های خیلی بهتری برای حل اختلاف با دیگران وجود دارد که فقط نیاز به آموختن کمی مهارت است.

 

افتادن در دام مفاسد اخلاقی:

 نمی‌شود منکر این شد که خیلی از انحرافات اخلاقی، به واسطه معاشرت و همنشینی با گروه همسالان رخ می‌دهد؛ تبادل فیلم‌های غیر اخلاقی، شرکت در پارتی‌های شبانه و مصرف مشروبات الکلی، رابطه با جنس مخالف، مزاحمت برای نوامیس مردم و مواردی از این قبیل، واقعیت‌های تلخی‌ هستند که نمی ش.ئ حرفی از آنها نزد و انتظار داشت که همه چزی خود به خود درست شود.

 چیزی که روشن است این که فساد اخلاقی، پلیدی روح هر آدمی را به دنبال داره و مشکلات ناشی از آن فرد و جامعه را به انحطاط می‌کشاند؛ خیلی از این گناه‌ها و بزهکاری‌ها، می‌تواند راه توبه و اصلاح را به روی فرد ببندد یا بسیار سخت کند. متأسفانه بعضی از جوانها انجام این کارها را جزء ویژگی‌های دوران مجردی می دانند؛ اما غافلند از این که پاک بودن در دوران تأهل نیازمند پاک ماندن در دوران تجرد و نوجوانی است.

خلاصه این که شما هم می دانید که برای بی‌اعتنایی به درس و در نهایت شکست تحصیلی، دلیل‌ها یا بهتره بگوییم بهانه های زیادی وجود دارد؛ اما می توان طور دیگری هم به قضیه نگاه کرد؛ چگونه؟ این طور که همت و تلاش برای درس خواندن یا کارهای خوبی مثل ورزش کردن، اگه هدفمند و درست و حسابی باشد، می‌تواند از افتادن توی دام خیلی از آسیب‌ها پیشگیری کند.

موارد دیگری هم هست که به آنها هم ا اشاره می‌کنیم:

  • تلاش برای برقراری یک رابطه‌ خوب و دوستانه با پدر و مادر که بدون شک خیرخواه‌ترین افراد نسبت به شما هستند.
  • دقت در انتخاب دوست که می‌تواند تأثیر زیادی در سرنوشت هر فردی داشته باشد.
  • آموختن مهارت‌های زندگی به وبژه مهارت جرأت‌ورزی یا همان رفتار قاطعانه که دستیابی به منابعش کار سختی نیست.
  • مراجعه به افراد مشاور در مواقع لزوم (اعم از مشاوران مدرسه و مشاوران پلیس که در کلانتری‌ها مستقر هستند).
  • پرهیز از آب ریختن به آسیاب دشمن برای همراهی با عناصر فتنه
  • هوشیاری در برابر فریبکاری دشمنانی که قصد دارند برای ایجاد جو ناامنی و نارضایتی عمومی، پلیس را تخریب کنند و مردم و قشرهای گسترده‌ای مثل شما دانش‌آموزان را در برابر آن قرار دهند.

http://etefagherooz.ir/fa/News/19514/چند-کلام-با-دانش-آموزان-به-ویژه-پسرها
بستن   چاپ