عمار حکیم: تقویت صلح منطقه‌ای با نتیجه رسیدن مذاکرات ایران و عربستان تحقق می یابد
دوشنبه 15 فروردين 1401 - 22:07:37
«سید عمار حکیم» رئیس جریان حکمت ملی عراق که با شبکه «الشرقیه» گفت‌ وگو می‌کرد، افزود: تحولات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای جاری تأثیر مثبت روی منطقه و امنیت آن خواهد داشت و عراق هم بخشی از این منطقه است.

حکیم همچنین درباره سرانجام تشکیل دولت در عراق تصریح کرد: رهبران همه احزاب سیاسی عراق پخته و بالغ هستند و منافع عالی کشور را در نظر می‌گیرند و من به عملکرد آنها امیدوارم، حتی اگر کار به درگیری بکشد ــ که البته هیچ نشانه‌ای از رسیدن به چنین وضعیتی در آینده دیده نمی‌شود ــ فکر می‌کنم حتما مرجعیت عالی شیعه در نجف اشرف موضع خواهد گرفت.

رهبر جریان حکمت ملی عراق با تأکید بر لزوم استفاده از فضای معنوی ماه مبارک رمضان برای نشستن پشت میز مذاکره (میان احزاب عراقی) گفت: با چشم‌پوشی از اینکه کدام گروه می‌خواهد دولت را تشکیل دهد باید روی این تمرکز کنیم که این گروه می‌خواهد چه کند؟ و به مردم چه بدهد؟ برنامه‌اش چیست؟ نقشه راهش چیست؟ اولویت‌هایش کدام است، نخست‌وزیری که باید انتخاب شود چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟، وقتی برنامه مشخصی داشته باشیم که همه بر سر آن توافق کنند، این خود به حل مسائل کمک می‌کند.

حکیم در ادامه افزود: به نظر من هر دولتی که بدون چارچوب هماهنگی تشکیل شود نمی‌تواند ثبات ایجاد کند، همچنان که هر دولتی که بدون جریان صدر تشکیل شود، نمی‌تواند ثبات ایجاد کند، به خصوص در شرایط کنونی و در سایه اختلالی که در موازنه نیروها در انتخابات پارلمانی اخیر عراق پیش آمد.

وی تاکید کرد: باید برادران ما در چارچوب هماهنگی (آنهایی که می‌خواهند در دولت سهیم باشند) پل‌های ارتباط و محبت را با آقای صدر برقرار کنند تا در دولت مشارکت پیدا کنند. فقط از این راه می‌شود ثبات را تضمین کرد. هم در غیاب این گروه‌ها هم در غیاب جریان صدر ثبات در کشور برقرار نخواهد شد.

رئیس جریان حکمت ملی عراق در ادامه تصریح کرد: حضور ما در چارچوب هماهنگی برای حفظ توازن در صحنه سیاسی عراق و حفظ فراکسیون اکثریت است. به نظر ما، عرف سیاسی حاکم بر کشور ایجاب می‌کند که تشکیل فراکسیون اکثریت حق بزرگ‌ترین طیف اجتماعی کشور باشد.

حکیم با تاکید مجدد بر عدم مشارکت در دولت آینده عراق بیان داشت: چه دولت را چارچوب هماهنگی به تنهایی تشکیل دهد چه جریان صدر به تنهایی چه هردو با هم، در هیچ حالتی قصد مشارکت در دولت آینده عراق را نداریم.

وی تشکیل دولت اکثریت ملی در عراق را ضروری دانست و افزود: اما باید یک ویژگی دیگر هم به آن اضافه کرد؛ دولت اکثریت ملی متوازن. دولت اکثریتی که در آن توازن رعایت نشود بی ثباتی به همراه خواهد داشت. هیچ کدام از ما نماینده یک طیف اجتماعی کامل نیستیم و طیف‌های اجتماعی از همه ما بزرگ‌تر است.

http://etefagherooz.ir/fa/News/19031/عمار-حکیم-تقویت-صلح-منطقه‌ای-با-نتیجه-رسیدن-مذاکرات-ایران-و-عربستان-تحقق-می-یابد
بستن   چاپ