در پی هشدار آلمان ؛
عضو شورای ریاست جمهوری بوسنی: جمهوری صرب تحریم غرب را تلافی می کند
سه شنبه 23 آذر 1400 - 22:18:57
|
|
رسانه های خبری صربستان گزارش دادند که «آنالنا بربوک» وزیر امور خارجه المان اخیرا پس از نشست با همکارانش در بروکسل در جمع خبرنگاران گفت که تلاش هایی از جانب جمهوری صرب بوسنی و هرزگوین مبنی بر خروج از ارتش و دیگر نهادهای بوسنی و هرزگوین صورت گرفته برای دولت آلمان غیرقابل قبول است.
بنا به این گزارش، وزیر امور خارجه آلمان همچنین افزود که تلاشهای «میلوراد دودیک» رهبر صرب ها و عضو صرب شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین برای بیرون آمدن جمهوری صرب از نهادهای بوسنی و هرزگوین غیرقابل قبول است و به همین دلیل وی برای اعمال تحریم بر علیه دودیک دفاع کرده است.
دولت آلمان از کشورهای عضو اتحادیه اروپا بخاطر تلاش جمهوری صرب بوسنی و هرزگوین برای جدا شدن از ارتش، سیستم های مالیاتی و قضایی بوسنی و هرزگوین خواستار اعمال تحریم بر این هویت سیاسی در بوسنی شده است.
دودیک پس از چنین تهدید هایی از جانب آلمان گفت که ممکن است برخی سعی کنند آنچه را که من می گویم به مسخره بگیرند، اما جمهوری صرب بوسنی نیز در مقابل تحریم های احتمالی غرب بدون اقدامات متقابل نخواهد بود. اگر آلمان تحریم ها را اعمال کند، ما تلافی خواهیم کرد. پیام من این است - شما زیاده روی کرده اید.
وی در بانیالوکا در جمع خبرنگاران خطاب به غرب گفت: شما هر کاری برای منجمد کردن بوسنی و هرزگوین انجام داده اید و ما هرگز با این اقدامات موافق نبودیم.
وی با رد برخی اخبار مبنی بر اینکه تمامی شهروندان جمهوری صرب بوسنی بخاطر تحریم ها و لغو سرمایه گذاری ها در این جمهوری ممکن است دچار مشکل شوند، افزود که نگران تحریم نیستیم و مردم نیز نباید نگران باشند.
دودیک تاکید کرد که جمهوری صرب بوسنی دوستانی دارد که تاکنون سرمایهگذاری کردهاند و این جمهوری سرمایهگذاریهای خود را از دست نخواهد داد.
وی گفت که بانیالوکا برای پروژه هایی که احتمالا غربی ها خواهان متوقف کردن سرمایه گذاری خود هستند، تامین کنندگان مالی دارد و هیچ جای نگرانی برای متوقف شدن پروژه های مختلف در جمهوری صرب وجود ندارد.
وی همچنین افزود که مشکل اقتصادی جمهوری صرب بوسنی مساله ویروس همه گیر کرونا است و نه تهدید های غرب.
خاطر نشان می شود که احزاب اپوزیسیون در جمهوری صرب بوسنی و هرزگوین حملات لفظی دودیک به توافق نامه دیتون را برای آینده جمهوری صرب بوسنی مفید نمی دانند.
رهبران اتحادیه اروپا در نشست روز چهارشنبه 24 آذر ماه این اتحادیه با همسایگان شرقی خود درباره وضعیت بالکان بیشتر گفت و گو خواهند کرد.
به گزارش ایرنا، مهمترین مساله ای که در این اواخر افزایش تنش های سیاسی در بوسنی و هرزگوین را موجب شده است، توافق نامه دیتون می باشد، جمهوری صرب بوسنی بر این باور است که اصل این توافق نامه بطور کامل اجرا نمی شود و به همین دلیل است که مقامات نهاد کوچکتر بوسنی یعنی جمهوری صرب بوسنی و هرزگوین واکنش های صریح و راسخی را از خود نشان دادند.
دفتر مقام جامعه بین المللی در سارایوو در کنار توافق نامه دیتون از جمله مسایلی است که مقامات جمهوری صرب بوسنی شدیدا با آن مخالف هستند و می گویند که تاسیس این دفتر که در امور سیاسی بوسنی و هرزگوین اختیار تام دارد در توافق نامه دیتون ذکر نشده است.
از طرف دیگر جمهوری صرب بوسنی به انتصاب «کریستین اشمیت» نماینده جدید جامعه بین الملل برای بوسنی اعتراض کرده است. عضو صرب در شورای ریاست جمهوری بوسنی معتقد است که انتصاب «اشمیت» بدون تایید شورای امنیت سازمان ملل انجام شده و فعالیت آن را در سارایوو غیر قانونی می داند.
از سوی دیگر تصمیمات جدید دادگاه قانون اساسی بوسنی و هرزگوین در بدست گرفتن کنترل و مدیریت جنگل ها در قلمرو جمهوری صرب با واکنش شدید بانیالوکا مواجه شده است.
از دیگر مسایلی که بحران کنونی را بین دو هویت سیاسی در بوسنی و هرزگوین بیشتر تشدید کرده است، مصوبه «والنتین اینتسکو» مقام عالی پیشین جامعه بین الملل در سارایوو مبنی بر "انکار نسل کشی در سربرنیتسا بوسنی و هرزگوین در سراسر این کشور حکم کیفری دارد" است که خشم شدید صرب های بوسنی و هرزگوین را موجب شده است.
عضو صرب شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین اخیرا پس از تحولات داخلی با اشاره به اینکه ما در برابر هر قانونی که از سوی نمایندگان عالی جامعه بین الملل و دادگاه قانون اساسی بوسنی و هرزگوین بر علیه جمهوری صرب بوسنی تحمیل شود، واکنش خواهیم داشت، گفته بود که جمهوری صرب، تحت صلاحیت پارلمان خود در خواهد آمد و در طی سه یا چهار ماه مجددا ارتش جمهوری صرب تشکیل می شود.
عضو صرب شورای ریاست جمهوری بوسنی همچنین بارها در اظهارات خود ضمن تاکید بر احترام گذاشتن به توافق نامه دیتون و اجرای کامل آن اظهار کرد که اگر به حقوق جمهوری صرب بر اساس توافق نامه دیتون احترام گذاشته نشود و همچنین اگر اقدامی در باز گرداندن اختیارات قانون اساسی این جمهوری بر اساس توافق نامه دیتون گامی برداشته نشود، بانیالوکا تصمیمات قاطع خود را اتخاذ خواهد کرد.
دودیک همچنین تاکید کرد که اگر حقوق قانون اساسی جمهوری صرب رعایت نشود این جمهوری راهی به غیر از حرکت در مسیر اعلام استقلال خود ندارد.
توافق نامه دیتون حدود 26 سال پیش که صلح را به ارمغان آورد، امضا شد اما با این وجود نتوانست تمامی مسائل و مشکلات را بطور کامل در این کشور و منطقه حل کند.
این توافقنامه استقلال بوسنی و هرزگوین را مورد تایید قرار داده، اما بر اساس آن این کشور به دو نهاد با میزان قابل توجهی از خودمختاری تقسیم شد که برای اداره کشور چه در امور داخلی و خارجی اختلافات زیادی دارند.
کارشناسان سیاسی منطقه بر این باورند که ادغام اروپایی یک هدف بلندمدت برای حفظ و ثبات بوسنی و هرزگوین و تمامی منطقه بالکان غربی است، اما در این زمینه ابتدا بایستی تمامی مسایل داخلی بین دو هویت سیاسی در بوسنی از یک سو و اختلافات جمهوری های برآمده از یوگسلاوی سابق از سوی دیگر در منطقه بالکان غربی حل و فصل شود تا بتوانند در شرایطی آرام قوانین داخلی را با استانداردهای اتحادیه اروپا تطبیق دهند.
جمهوری بوسنی و هرزگوین حدود چهار میلیون نفر جمعیت دارد که 48 درصد آنان را بوسنیایی های اکثراً مسلمان، 37 درصد را صرب های اکثراً ارتدوکس، 14 درصد را کروات های اکثراً کاتولیک و بقیه را سایر اقوام تشکیل می دهند.
بوسنی و هرزگوین کشوری در جنوب شرقی اروپا قرار دارد و پایتخت آن شهر سارایوو است. این کشور در غرب و شمال غرب با کشور کرواسی، در شرق با کشور صربستان و در جنوب شرقی با کشور مونته نگرو همسایه است.
این کشور در اول مارس 1992 از یوگسلاوی سابق اعلام استقلال کرد و در همین سال به عنوان کشوری مستقل از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شد.
بر اساس قرارداد صلح دیتون در سال 1995میلادی که سرآغازی برای موجودیت جدید بوسنی هرزگوین بود، این کشور به دو هویت سیاسی جمهوری صرب بوسنی و هرزگوین و یک بخش مسلمان و کروات نشین به نام فدراسیون بوسنی و هرزگوین دست یافت.
در زمان حاضر سه رییس جمهوری به صورت نوبتی، بوسنی و هرزگوین را اداره می کنند.
http://etefagherooz.ir/fa/News/17225/عضو-شورای-ریاست-جمهوری-بوسنی-جمهوری-صرب-تحریم-غرب-را-تلافی-می-کند
|