وزارت نیرو از ساخت نیروگاه توسط صنایع حمایت خواهد کرد
يکشنبه 14 شهريور 1400 - 18:39:16
|
|
«محسن بختیار» امروز (یکشنبه) در سمینار آنلاین «چالش تامین برق در زنجیره فولاد» افزود: با توجه به خسارتهای وارد شده به صنعت فولاد، تصمیم بر این شد که ظرفیت 10 هزار و 536 مگاوات برای تولید برق با کمک ظرفیت فولادسازان داشته باشیم و در نخستین فرصت تفاهمنامه آن به امضا برسد.
وی ادامهداد: در برنامه وزارت نیرو نیز افزایش برق به میزان 10 هزار مگاوات پیشبینی شده و وزارت نیرو هم حمایتهای لازم را از فولادسازان خواهد داشت؛ به این شکل که همکاری و پیگیری برای سهیمه سوخت نیروگاهی وجود دارد و احداث نیروگاهها که نیازمند زیرساخت است، پشتیبانی خواهد شد.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت نیرو گفت: این وزارتخانه متعهد خواهد شد برق این صنایع قطع نشود و اجازه ترانزیت برق نیز فراهم خواهد بود و سوخت گاز با تعرفه سوخت نیروگاهی به آنها ارائه شود.
بختیار ادامهداد: رویکرد وزارت نیرو این است که واحدهای مولد از حداکثر ظرفیت برای تولید برخوردار باشند تا هم ارزآوری داشته و هم مشکلات صنعت فولاد را برای تامین برق برطرف شود.
این مقام مسوول بیانداشت: در این سمینار دیدگاه و نظراتی که مدنظر مدیران فولادی است را میشنویم تا برای رفع مشکلات، از آنها استفاده کنیم.
وی درخصوص شاخصهای صنعت برق گفت: پس از انقلاب اسلامی شاخصهای صنعت برق از رشد خوبی برخوردار بوده و تولید برق 20 برابر، بار شبکه در زمان پیک 19 برابر و طول خطوط برق 12 برابر شده است.
وی افزود: عمده ظرفیت نصب شده نیروگاهی یعنی حدود 80 درصد توسط نیروگاههای سیکلترکیبی و 20 درصد از نیروگاههای تجدیدپذیر و برقآبی و غیره تامین میشود، بنابراین ما نیاز بالا به سوخت فسیلی داریم زیرا نیروگاهها وابسته به سوخت فسیلی هستند.
بخش عمدهای از ظرفیت تولید در اختیار بخش خصوصی است
بختیار ادامهداد: در حال حاضر 20 هزار مگاواوت به ظرفیت نصب شده نیروگاهی اضافه شده که حرارتی است و بخش عمده ای از آن توسط بخش خصوصی وارد مدار شده است.
وی توضیحداد: در واقع سالیانه ظرفیتی حدود 2 هزار و 500 مگاوات وارد مدار میشود که سرمایهگذاری بخش عمده ای از آن توسط بخش خصوصی است.
این مسوول بر نقش بخش خصوصی در صنعت برق تاکید کرد و گفت: اکنون بیش از 60 درصد از ظرفیت نصب شده توسط بخش خصوصی انجام شده و در سالهای گذشته این روند ادامهدار بوده است، همچنین بهطور متوسط 70 درصد نیروگاهها توسط بخش خصوصی وارد مدار شده و اگر این روند تداوم یابد کمتر از 20 درصد در اختیار دولت باقی خواهد ماند.
افزایش 20 درصدی مصرف برق در 3 ماهه امسال
به گفته بختیار، پارسال با چالش انرژی مواجه شدیم و ظرفیتهای موجود کشور را برای گاز گسترش دادیم، اما همچنان این مشکل پابرجاست و اولویت اصلی این است که نیروگاه گازی را به سیکلترکیبی تبدیل کنیم که تولید به میزان هفتهزار و 500 مگاوات افزایش مییابد تا هزینههای تولید را کاهش دهد.
وی ادامهداد: امسال با مشکل کمبود برق مواجه شدیم و دلیل آن افزایش رشد بیسابقه مصرف برق در ابتدای سال بود، زیرا مصرف انرژی در سه ماهه نخست در سالهای گذشته 1.8 درصد افزایش می یافت اما امسال در این مدت با رشد شتابان 20 درصدی مواجه شدیم که وزارت نیرو و صنعت برق را با چالش مواجه کرد.
http://etefagherooz.ir/fa/News/15751/وزارت-نیرو-از-ساخت-نیروگاه-توسط-صنایع-حمایت-خواهد-کرد
|