دانشگاه‌ها با واکسیناسیون اساتید و دانشجویان بازگشایی می‌شود
سه شنبه 9 شهريور 1400 - 18:21:54
دکتر بهرام عین اللهی، در بیستمین اجلاس روسای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، در نخستین نشست خود با روسای دانشگاه ها که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، افزود: به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی آموزش حضوری این موضوع در کشور ما و سایر کشورها دچار صدمه شده است. بهترین روش آموزشی نوع چهره به چهره است و آموزش مجازی نمی‌ تواند جایگزین آن شود. یکی از برنامه‌ های اصلی ما بازگشایی دانشگاه‌ ها خواهد بود و دانشگاه‌ ها با واکسیناسیون هدفمند دانشجویان و اساتید باید بازگشایی شود.

وی اضافه کرد: ادامه این وضعیت در آینده خطرناک است و باید افراد دانشمند تحویل جامعه دهیم. بسته به شرایط می ‌توان کلاس ‌ها را به شیوه مختلفی ارائه کرد. در روش ترکیبی همه کلاس ها باید دایر شود؛ اما با توجه به شرایط استانی باید در مورد میزان حضور دانشجویان تصمیم گیری شود. اما تشکیل کلاس ها و حضور اساتید الزامی است. برای کار عملی هم که باید برنامه ریزی صورت گیرد.

عین اللهی افزود: در اصل نباید کمبود دارو داشته باشیم و اکنون دارو به میزان کافی وجود دارد؛ اما ممکن است کمبود کاذب در توزیع دارو پیش بیاید. توجه به ثبت داروها با سیستم تی‌ تک بسیار مهم است. با رشد پرونده الکترونیک سلامت این موضوع خود را بهتر نشان می ‌دهد و باید بتوان تجویز منطقی داروها را انجام داد. تامین سرم انجام شده است و مشکلی در این زمینه نداریم و ممکن است مشکلی در توزیع آن باشد که صحبت شد برطرف شود. مصرف داروها باید براساس گایدلاین باشد. برخی فکر می‌ کنند اگر پزشک داروی بیشتری بنویسد بهتر است؛ درحالی که چنین نیست. دارو باید به جا مصرف شود.

وی افزود: ما هم اکنون در یک پیچ تاریخی قرار گرفتیم که در تاریخ کشورها بی‌ نظیر بوده و معضلی جهانی محسوب می شود، اما جا دارد از کادر پرتلاش نظام سلامت که در این روزها حماسه آفریدند نیز قدردانی کنم. همانطور که ریاست جمهوری مرتبا اعلام کردند و با تاکید مقام معظم رهبری اولویت اول وزارت بهداشت مدیریت کرونا و مقابله با این بیماری است. ما امروزه با آمارهای نگران کننده ای مواجه هستیم و بسیاری از خانواده ها عزادار شده اند. در مورد درمان کرونا باید همه امکانات استانی به کار گرفته شود و هیچ بیمار کرونایی نباید بدون درمان از بیمارستان خارج شود. باید تمام امکانات را برای درمان بیماران بسیج کنیم. پروتکل‌ ها توسط کمیته‌ های علمی مشخص است و از عزیزان می‌ خواهم کارهای درمانی را بر اساس این پروتکل‌ ها انجام دهند و از نیروهای متخصص استفاده کنند و تا حد امکان تخت‌ های ویژه را توسعه دهند.

عین اللهی تصریح کرد: در بیماری کرونا دو فاز وجود دارد؛ یکی فاز ایجاد و استقرار ویروس در بدن و یکی فاز بروز عوارض آن است. کرونا را همیشه به یک زلزله تشبیه می کنم که بیشتر اتفاقات پس از زلزله رخ می ‌دهد. ویروس کرونا در بدن کل سیستم را با اختلال مواجه می ‌کند و بعد از آن با کنترل داروها می ‌توان از عوارض بیشتر جلوگیری کرد. بنابراین، آنچه که در کرونا باعث مرگ و میر می ‌شود، عوارض بعد از حمله اولیه ویروس است. پس نگهداری و مراقبت از بیمار اهمیت ویژه دارد.

http://etefagherooz.ir/fa/News/15664/دانشگاه‌ها-با-واکسیناسیون-اساتید-و-دانشجویان-بازگشایی-می‌شود
بستن   چاپ