احمدی: عقب ماندگی در ورزش همگانی باید جبران شود
دوشنبه 20 ارديبهشت 1400 - 22:47:46
به نقل از فدراسیون ورزشهای همگانی، مراسم رونمایی از طرح‌های فدراسیون ورزش‌های همگانی بعدازظهر امروز دوشنبه در محل وزارت ورزش و جوانان برگزار شد.

در این مراسم احمد دنیامالی نماینده مردم بندرانزلی در مجلس شورای اسلامی، مهین فرهادی زاد معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش، عبدالحمید احمدی معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش، حمید بنی تمیم مدیرکل دفتر توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش، اسمعیل زیارتی رئیس مرکز مطالعات شهری و روستایی وزارت کشور و افشین ملایی رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی حضور داشتند.

افشین ملایی در ابتدای این مراسم با اشاره به اقداماتی که از سال گذشته برای تشویق و ترغیبت مردم به ورزش در دوران کرونا صورت گرفته است، گفت: کم توجهی به ورزش همگانی چه مستقیم و چه به صورت غیرمستقیم باعث تحمیل هزینه های سنگینی به مردم و کشور شده است. به خاطر کم تحرکی و کاهش فعالیت های بدنی بیماری های غیرواگیر افزایش یافته و از این ناحیه هزینه 45 هزار میلیارد تومانی برای درمان به کشور وارد شده است.

وی با تاکید بر این که سرمایه گذاری در ورزش همگانی یک پس انداز مهم برای جمهوری اسلامی ایران قلمداد خواهد شد گفت: ارزش های مدیریتی در این بخش باید تغییر کند و به جای سرمایه گذاری کوتاه مدت و کم اثر، باید به سمت سرمایه گذاری بلند مدت برویم چرا که ثمرات این سرمایه گذاری تا چند دهه در کشور باقی خواهد ماند.

افشین ملایی در ادامه تصریح کرد: در دو سال گذشته با مشارکت وزارت ورزش و حمایت معاونت توسعه ورزش همگانی ادبیات جدیدی را در ورزش همگانی ترویج دادیم و رفع کم تحرکی و کاهش فعالیت های بدنی را به عنوان یک مطالبه مطرح کردیم.

رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی تاکید کرد: در همین راستا سعی کردیم از ظرفیت های برون سازمانی و بین بخشی هم استفاده کنیم. در شرایط فعلی تیم بزرگی در کشور شکل گرفته است و امیدواریم بتوانیم با اجرای برنامه های مد نظرمان و حمایت های مالی که از ورزش همگانی صورت می گیرد، حداکثر استفاده را از این برنامه ها داشته باشیم.

افشین ملایی در پایان گفت: متناسب با شرایط کرونا از خلاقیت و نوآوری در رویدادهای مختلف استفاده کرده ایم. یکی از کارهایی که در تابستان پیش رو با حمایت کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش انجام خواهیم داد برگزاری المپیاد ورزش های مجازی است.

دنیامالی: مسیر جدیدی در ورزش همگانی ایجاد شده است

نماینده مردم بندرانزلی در مجلس شورای اسلامی در مراسم رونمایی از طرح های ملی فدراسیون ورزشهای همگانی با عنوان «بهار تندرستی» گفت: برای رفع کم تحرکی و چاقی در کشور نیاز به یک پروژه ملی داریم.

احمد دنیامالی در این مراسم با اشاره به شرایطی که در جامعه ایجاد شده است گفت: برای این که بتوانیم در ورزش همگانی گام های موثری برداریم چاره ای نداریم جز این که یک پروژه ملی برای رفع کم تحرکی و چاقی تعریف کنیم.

وی ادامه داد: اگر ورزش همگانی ما توسعه یافته بود مطمئن باشید که در تلفات کرونا آمار کمتری داشتیم. اگر می خواهیم تخت های بیمارستان خالی تر شود باید بخشی از منابع مالی که به حوزه درمان می دهیم را باید به ورزش همگانی بدهیم.

دنیامالی با اشاره به نقش شهرداری ها در توسعه ورزش همگانی گفت: شهرداری ها به واسطه ارتباط مردمی که دارند خیلی وسیع تر از سایر نهادها می توانند در ورزش همگانی تاثیرگذار باشند.

وی ادامه داد: اعتقادم این است که اگر می خواهیم در ورزش قهرمانی موفق باشیم باید در ورزش همگانی به صورت خاص کار کنیم. بخشی از موفقیت ها در ورزش قهرمانی در گروه فعالیت و کار خوب در ورزش همگانی است. این را باید مسئولان و روسای فدراسیون ها بدانند و در این راستا حرکت کنند.

رئیس پیشین فدراسیون قایقرانی ادامه داد: ما باید در حوزه ورزش همگانی بین شهرها رقابت ایجاد کنیم. تا زمانی که این رقابت ایجاد نشود میزان موفقیت ما کم است. شهرها این آمادگی را دارند که وارد این فضا شوند. باید از این فرصت رقابت استفاده کنیم. برای فراگیر شدن ورزش همگانی باید این رقابت ایجاد شود. در شهر فعال این اقدام آغاز شده است که باید ادامه پیدا کند.

نماینده مردم بندرانزلی خطاب به مسئولان فدراسیون ورزشهای همگانی خاطرنشان کرد: درخواست من این است که در رشته های تخصصی حضور بیشتری در سطح قاره و جهان داشته باشید. حضور شما و گرفتن کرسی به ورزش کشور کمک می کند. دنیا ورزش را با نگاه قدیم و صرفا رقابتی نگاه نمی کند و امروز ورزش را مرتبط با فرهنگ، اقتصاد و بهداشت می داند. در حوزه دیپلماسی ورزش باید فعال تر عمل کنید و این کار را از کرسی های آسیایی شروع کنید.

دنیامالی ادامه داد: خوشحال شدم که در یوگا بخش عمده مشارکت کنندگان از بانوان هستند. ما می توانیم با سرمایه گذاری در ورزش بانوان 10 درصد از بیشتر از ورزش مردان موفقیت کسب کنیم. اگر زنان و مادران ما سالم باشند مطمئن باشید که بچه های ما هم سالم خواهند بود. هر چقدر در حوزه ورزش زنان و بخش همگانی آن کار کنیم ثمراتش برای کشور بیشتر خواهد بود.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: ارتباط حوزه ورزش با مجلس خیلی ضعیف است. مجلسی ها این آمادگی را دارند که با ورزش ارتباط بگیرند. کارکرد را باید عوض کرد و به جای این که حساسیت روی فوتبال باشد روی ورزش همگانی باشد. باید برای ورزش همگانی بودجه خاص داشته باشیم و بودجه کلان هم داشته باشیم. هزینه کردن در این حوزه نشاط اجتماعی و موفقیت های ما را دو چندان خواهد کرد. فدراسیون همگانی اگر منابع بیشتری داشته باشد کارکرد خوبی برای منافع ملی خواهد داشت.

زیارتی: شهرداری ها باید در توسعه ورزش همگانی اهتمام داشته باشند

اسمعیل زیارتی رئیس مرکز مطالعات شهری و روستایی وزارت کشور نیز در این جلسه گفت: رویکرد ما در وزارت کشور این بوده که شهرداری ها باید از یک نهاد خدماتی به یک نهاد توسعه ای تبدیل شوند. در این راستا باید به تمام ابعاد توجه شود که تندرستی و سلامت مردم یکی از مهمترین بعدهای این برنامه هاست.

وی ادامه داد: شهرها باید پاسخگوی نیازهای شهروندان باشند. با شیوع کرونا هراس اجتماعی در بین مردم ایجاد شده است. ما باید متناسب با اتفاقی که رخ داده است بتوانیم برنامه ها را تغییر دهیم. سبک مدیریت در شهرها در دنیا تغییر کرده است.

مهین فرهاد زاد نیز در این مراسم با اشاره به طرح های فدراسیون ورزشهای همگانی گفت: اگر رشته ها متناسب با فعالیت های دختران طراحی شود حتما مشارکت بانوان هم در رویدادها بیشتر خواهد شد. پسران نیازهای حرکتی خود را در سطح کوچه و خیابان برآورده می کنند. به همین خاطر دختران نیازمندتر از طراحی برنامه ها و تمرینات ورزشی هستند.

وی با اشاره به راه اندازی لیگ سراسری یوگا گفت: در یوگا هم نترسیم از این که دیدگاه های گذشته وجود داشته است. باید با قدرت حرکت کرد و برنامه های جدید ارائه داد.

احمدی: عقب ماندگی در ورزش همگانی باید جبران شود

عبدالحمید احمدی در این مراسم گفت: اقدامات امیدوارکننده ای در طرح های مختلف فدراسیون ورزش های همگانی صورت گرفته است. سعی کرده ایم به واسطه دغدغه هایی که در ورزش همگانی وجود دارد حرکت کنیم. در چهار دهه اخیر به ورزش همگانی کم توجه بودیم. باید این عقب ماندگی جبران شود و برای آن چاره اساسی اندیشید.

وی ادامه داد: ما سعی کرده ایم که در این دولت رویکرد متفاوتی نسبت به گذشته در ورزش همگانی دنبال کنیم و به عنوان یک اولویت در دستور کار قرار دهیم. ورزش همگانی باید برنامه مدون و علمی داشته باشد که یک رویکرد علمی در فدراسیون همگانی اجرا شود.

احمدی ادامه داد: برای اجرای برنامه ها و توسعه ورزش همگانی نهادهای مختلف را پای کار آورده ایم تا احساس مسئولیت کنند. ما نسبت به گذشته خیلی جلوتر رفته ایم. هر چند تا وضع مطلوب فاصله داریم اما نسبت به گذشته خیلی بهتر شده است.

معاون وزیر ورزش تاکید کرد: مجلس در حرکت های جهشی و میانبرها می تواند خیلی به ورزش همگانی کمک کند. ما برای جهش در ورزش همگانی نیاز به میانبر داریم. باید حمایت ها از طرف مجلس با اعتبارات ویژه همراه شود. نسبت به آینده امیدوار هستیم به شرط این که این مسیر دچار وقفه و سلیقه نشود.

http://etefagherooz.ir/fa/News/14268/احمدی-عقب-ماندگی-در-ورزش-همگانی-باید-جبران-شود
بستن   چاپ